Software и Hardware за GSM и мобилни у-ва
hidrazin - майстор
ЦЪЪЪК

Това с изключение на лаптопи.
За тях ще влезе в сила от от 28 април 2026 г.
Демек от утре може да изисквате от търговците да не ви продават задължително и зарядно с устройството.
:partyman:
P.S. Някъде през 2009-та започна премахването на 30-тина вида букси за зарядни и оставиха само три - USB-C, USB micro-B и Lightning
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 27, 2024 6:29 pmhidrazin написа:
...
Демек от утре може да изисквате от търговците да не ви продават задължително и зарядно с устройството.
...
Уфф, каквато съм наплашена от телефоните си... Стресна ме... Оооубаче, търговците, отдавна просто подаряват зарядните...
hidrazin - майстор
пет дек 27, 2024 7:11 pmn_a написа:
Оооубаче, търговците, отдавна просто подаряват зарядните...
Оооубаче така и не разбрахте че няма търговец който да ви подари нещо!
Включено е в цената и то няколко пъти.
Идеята е новите устройства да се продават БЕЗ зарядни за да се намали отпадъка от зарядни, който никак не е малък.
(само при мен ако ги събера заедно ще напълнят къде половин чувал ...)
Идеята сега е с едно зарядно и кабел за зареждаш ВСИЧКИ преносими джаджи.
Не да обикаляш както алтав и да питаш "Ти с какво зарядно си?" като ти падне батерията.
Това за мен е едно от малкото хубави неща дето направи ЕС.
P.S. Първия ми GSM преди таман четвърт век (преди 25 години)... Panasonic G500 красавец ... :)
Дълги години всеки производител правеше зарядно което да НЕ СТАВА за други производители.
Преди 10-тина години само нагризаната ябълка Apple iPhone се отърва от новите регламенти.
Сега обаче няма прошка - май след 14 всичко вече е с USB-C

Прикачен файл:
Panasonic G500.jpg
Panasonic G500.jpg (58.23 KиБ) Видяна 539 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет дек 27, 2024 7:37 pmhidrazin написа:
.
Оооубаче така и не разбрахте че няма търговец който да ви подари нещо!
Ко съ прайш, чи ни знайш, чи дават ли ти или не, все го плащаш
radius - майстор
Абе, Теслите като са мобилни и те ли с тайп Си ще се зареждат :lol:
hidrazin - майстор
пет дек 27, 2024 8:10 pmn_a написа:
Ко съ прайш, чи ни знайш, чи дават ли ти или не, все го плащаш
Май ти съ прайш? Къде съм казал че ще е по-евтино (ще ти извадят от общата цена тази на зарядното?) Никъде!
Все пак сме в див капитализъм.
Просто боклука ще намалее.
И да, никъде и не съм казал че с това такса смет ще ти намалее.
Напротив, у Русе от 01.01 я увеличават само с 68% ...
Има и други бонуси за настъпващата Нова Година за да ви радват - данък сгради се вдига само с 50% ...
Приготвени са и други новогодишни подаръци ама за сега ще си кютам за тях ... :-D
P.S. Споко, не е само за Русе а клането е повсеместно и е за цялата територия наречена България.
hidrazin - майстор
пет дек 27, 2024 8:18 pmradius написа:
Абе, Теслите като са мобилни и те ли с тайп Си ще се зареждат :lol:
Не, за тях правят изключение и ще се зареждат с жак ЧИНЧ (RCA) за да може да си използват старите кабели от декове, усилватели, тунери, касетофони, DVD ...
Един червен и един син. Заряда за 100kWh батерия на 400V няма да отнеме повече от 2-3 седмици... :-D

Изображение

vlax - майстор
пет дек 27, 2024 7:37 pmhidrazin написа:

(само при мен ако ги събера заедно ще напълнят къде половин чувал ...)
А знаеш ли колко струваше навремето едно зарядно за МОБИФОН,една трета от цената му.Карали са ме да го ремонтирам,то нямаше и с какво,нямаше части/елементи.

ПП тогава само четяхме за GSM.
Моят първия GSM беше Philips Fizz донесен от вън и 7 минути на инвалид :-D
hidrazin - майстор
пет дек 27, 2024 8:58 pmvlax написа:
МОБИФОН
Тая простотия я пропуснах. Мобифон беше приоритет основно на мутрите и държавните предатели.
(Естествено теб не те ТУРГАМ там :-D )
На първия ми GSM на екрана изписваше мрежа CITRON BG ... :)
Скоро смених Панасоника с NOKIA 5110, после култовия NOKIA 7110 следвам пак от класиката NOKIA 3210 дето беше първия без външна антена.
Следван от NOKIA 6822 - сгъваем, цветна камера и qwerty клавиатура ... и т.н.т.
Любовта към NOKIA няма как да отмине. :)
Сега издевателствам над някаква NOKIA Asha + една нагризана ябълка която почти не използвам... :)
P.S. Ма някой ден ще си купя нова батерия за 7110 дето го имам и ще ... :lol:
MamaMy - майстор
Първият ми мобилен е Nokya 8110 banana. Поръчкова с подсилена батерия и дървесен десен. От тогава съм фен на марката. Последният ми телефон с бутони Nokya 6303i. Oт този модел имам 4бр. Между тях имам поне 10 Нокии. Част от тях са ми налични в колекцията. :)
За първи път и аз да съм в крак с модата въпреки, че го избягвам по всеки възможен начин. Ползвах бутонната Нокия до последния възможен момент. Веднъж реших да съм модерен и с появяването на първите 5G смартфони си купих такъв. Почти 3 месеца се мъчих с него докато не падна "случайно", натроши си дисплея и отиде в колекцията. Той е I15promax.
Последна промяна от MamaMy на пет дек 27, 2024 10:25 pm, променено общо 1 път.

Тема "От утре, 28.12.2024г USB Type-C става стандарт за мобилни устройства в целия ЕС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: