• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
tuninghuman - специалист
PIP написа:
tuninghuman,

имаш емайл
много благодаря ... снимки винаги помагат доста ... как се изпълнява въпросната системата за сухо сглобяване на капаците - върху билото се полага залепваща лента и после капаците как се захващат един за друг - ами като се съберат на върха ? Как мога да избегна мазане и плескане - а и да постигна здравина и завършен вид?

Още веднъж благодаря за снимките . Поздрави.

аз все още се колебая мезду Tondah, Kothali i пясък-полимерите - като и цената е фактор че много бързо свършват финансите мама им

eto malko propaganda za Kothali na koqto popadnah -

KOTHALI S.A. произвеждат висококачествени керемиди ни капаци чрез модернизирано производство. Всяка керемида се изпича в отделна касетка, при 1000* С, равномерно по цялата им площ, благодарение на което се избягват деформации и имат по-дълъг живот. Боята се полага преди изпичане, поради което цветът е траен и не избледнява.

За по-голяма издържливост и непроницаемост KOTHALI S.A. предлага керемиди, покрити с гланц. Продуктите са с голяма издържливост на високи и ниски температури, имат съвършена водонепрпускливост, поради което не задържат плесени и не почерняват. Същевременно керемидите KOTHALI имат отлична устойчивост на замръзване, поставят се лесно, притежават отличен естетичен вид. През лятото гланцираните керемиди отразяват слънчевите лъчи, поради което топлината не прониква в дома.
kabel4e - специалист
Алтернативи на горялото масло колкото искаш. Във всеки магазин за лакове има и импрегнанти. Цени не мога да ти кажа, те зависят от марката. Аз лично намазах целия покрив с отработено масло. Най-тънко излиза при всички случаи. Разбира се не е най-ефикасния метод. Относно миризмата - да имаше такава, но за около месец докато маслото попие напълно и изсъхне.
astrata1 - напреднал
Разреди изгорялото масло с бензин по бързо съхне .друг вариян е взимаш една голяма буца (топка) твърда смола слагаш във една кофа сипваш бензин ,чакаш докато се рзтвори, разреждаш до определен цвят който изкаш да придобие дървото(пробвай какъв цвят става върху някоя парче дърво) и боядисваш(може ако искаш да го лакираш с лак след като изсъхне разредената смола).Аз ги намазах с изгоряло масло с разреден бензин.Масло от леките ни автомобили има много.
Fortune - специалист
PIP написа:
tuninghuman,

имаш емайл
Емайлирал си tuninghuman? Можеше да го никелираш. :lol:
Без лоши мисли.
valey - специалист
За да се обработи дървения материал и да си запази цвета намажи ги с разреден 1:10 формалин.Аз го направих така.Формалина избива всички микроорганизми и после лакирай с каквото си искаш.
-Формалина мажи с маска.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разредителят е вода. А каква маска ще те спаси от формалина?
Услужливият правил ли го е това? Лично?
tuninghuman - специалист
@ VALEY - Откъде да намеря формалин? в аптеките продават ли ??

@ Fortune - няма проблеми ... весело да има :)

малко инфо от нетпедията

Формалина е воден разтвор съдържащ 37—40 % формалдехид и 6—15 % метилов спирт като стабилизатор. Той е добро дезинфекциозно и дезодориращо средство. Използва се за среда за съхранение на анатомически препарати и средство за дъбене на кожи.
valey - специалист
Правил съм го точно така и когато е разреден не мирише толкова много.
Имах хубави обелени сухи мертеци и трябваше да им запазя цвета.
Утре ще кача една снимка как изглеждат
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
valey написа:
Правил съм го точно така и когато е разреден не мирише толкова много.
Формалин - формалдехид.... защо ме плашеха толкова много с това, в такъв случай???? Ааааааа, ще се сърдим!
Знам едно място в Русе, където продават химикали. Само че са от 5литра нагоре.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

Тема "Керемиди" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: