Самите плоскости ще изпълняват тази роля за рамката. Но не съм сигурен как питащия смята да изгради цялата конструкция от тези рамкирани панели. Според мен обратния подход е по-добър - не свързване посредством свързване на рамките, а плоскостите да се свързват на ребрата (при двустранно обшиване).
пет окт 07, 2022 6:25 pmschuldiner написа: Ако въпросът е само за избора осб/шперплат, китайски-некитайски, шперплатът си е по-здрав. А с него /и с подходящи винтове/ решаваш укрепването в равнината на стената, вкл. за натоварване отгоре. Щом толкова държиш да е отвън, проблемът се решава като го перфорираш. Защото, предполагам, между гредите на панелите пак ще има вата. А както казаха, тя не трябва да се затваря с паронепропусклив елемент. Следва още вата на конструкция върху шперплата, паропропусклива хидроизолационна мембрана, 2-3 см просвет за вентилация и вече сайдингът /защо винилов на дървена къща?!?/.Здравеите не се бях замислял за варианта шперплатът да е отвътре но тогава отвън само на ватата ли да остане,какво значи перфорираш .да го надупча но до каква степен ,винилов заради по лесната поддръжка а и все пак е важна и цената