чет окт 05, 2023 2:00 pmDessie написа: Тцъ, мазилките ги започват от понеделник…..ще доложа по-натамЯсно. Ами дано всичко е наред. Пожелавам прави мазилки![]()

вт дек 12, 2023 9:42 amv1lead написа: Понеже съм на този етап, какво стана с тия мазилки, и с какво измазахте?Точно с MPI25 измазахме гаража и мокрите помещения, останалите са на гипсова Ratio1000 май беше
Предлагат ми баумит MPI25 варо-циментова за всички стени, понеже фасадата е с вата и силикаттоп и се търси запазване на паропропускливостта и Кнауф 75 СЛ за таваните, но получих предупреждения, че се напуква от слягането.(уж слагат мрежа на местата с различни материали). Дали не удачно MPI25 да остане само за сервизните помещения и външните стени?
Надявам се да не стане голям проблем, че отвън е направено предварително, но бригадата беше сега или след година.
След което ще трябва да се шпаклова с нещо, неясно какво и евентуално гласфазерен воал.
съб яну 06, 2024 2:02 amskostadinov написа: === да направим грубите мазилки - тук ударих първата греда от началото на строежа до сега. Уж препоръчани майстори, уж много добри били. В крайна сметка успяха да осерат всичко с извинение. На почти идеално прави зидове, мазилката стана доста крива. Връщах ги 3,4 пъти да преправят каквото можеше да се оправи, но... Ядосхвах се малко, но смисъл никакъв. Преглътнах и продължих напред. Ще се наложи баща ми да мине 2-3 ръце финно, за да може първо да се поизправи и след това вече да се финоса.Погледни от хубавата страна. Най-добрата защита на стоманобетона и кабелите от пожар е дебелата (крива) мазилка.
съб яну 06, 2024 2:02 amskostadinov написа: Както споменах вече свързах се с проектанта ми по част ЕЛ, но все още не съм сигурен до колко мога да и се доверя като професионалист предвид какво съм видял в текущия проект.Сега ще цъфнат техникумските ел. светила на форума академик куку и професор пипи и ще започнат да раздават квалификации и да разиграват ел. скечове. Единият не знае английски и прави изчанчени ел. преводи. Другият пък, не знае абсолютно нищо, но участва активно във всяка полемика. Най-накрая ще се наложи Blue-то да ги вразумява и приземява
Така че бих искал да отворя една дискусия и да помоля хората във форума, които от ЕЛ инсталации да дадът някакви съвети относно аресторни защити, защита от пренапрежение и ниско напрежение и т.н.
вт яну 09, 2024 9:25 amBLUEPUPIL написа: Погледни от хубавата страна. Най-добрата защита на стоманобетона и кабелите от пожар е дебелата (крива) мазилка.Абе зарежи тази работа. От всичко това най-вече ще страда баща ми защото вместо да мине една ръка финно ще трябва да мине 3 ръце
вт яну 09, 2024 9:25 amBLUEPUPIL написа: Сега ще цъфнат техникумските ел. светила на форума академик куку и професор пипи и ще започнат да раздават квалификации и да разиграват ел. скечове. Единият не знае английски и прави изчанчени ел. преводи. Другият пък, не знае абсолютно нищо, но участва активно във всяка полемика. Най-накрая ще се наложи Blue-то да ги вразумява и приземяваАми хайде дай малко съвети. Виждал съм, твои коментари по такива тематики на доста места. На мен всяко мнение ще ми е полезно.
(deflate).
вт яну 09, 2024 2:16 pmyordanovdir написа: По т.2.В нашето табло има реле, което следи напрежението и изключва и включва контактор, през който минава захранването за АП автоматично.На релето може да му задаваш стойности на напрежението под и над които да спира захранването и време, след което да сработи.Иде реч за монофазна, шнайдерска апаратура.Да, благодаря ти! Това е интересно. Аз се чудих дали не може да се осъществи подобно нещо само, че с комбинация на някои от продуктите на Shelly. Примерно:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: