Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ronik - специалист
В темата на админа пише за дъски по които се изравнява мазилката преди да се започне оформянето на камъните. При теб не виждам какво си ползвал за майки? Мисля, че е добре предварително да си нарисуваш на лист разположението и формата на камъните, за да не се чудиш на стената какъв да е следващият камък.
tinalex - специалист
goran2 написа:
Здравейте!Много ми хареса идеята за имитация на каменен зид взета от тук:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
Речено сторено.Разбишках коридора с идеята,че ще приклюуча за няколко дена.Да ама не.Три дена вече нямам и 1м2 мазилка :lol: :lol: :lol: Защото варовата мазилка не иска да задържи върху панела а свлича.Опитах с три вида грундове:на Теразид,Боро контакт и на Деко и не държи и недържи пустата му мазилка.Сега съм шприцовал със терикол и ще видим дали ще задържи мазилката.Докато правихме опити някак си задържахме има няма един квадрат мазилка и опитах да направя камъни по-описания в темата начин.И мойто скромно мнение е,че информацията която са дали е леко променена и не отговаря на действителноста.Загледайте се в снимките приложени във темата.Основата между каманите е идеално равна.Коя човешка ръка би могла по-описания начин чрез отнемане на разтвор и натрупването му върху камъните да постигне идеална права фуга??? Макар и малко лоши снимки ще кача какво се получава на първо време при мен.

Изображение

Изображение

Не,че е лошо,но няма нищо общо със получения резултат от темата за изкуствения зид.При положение,че съм работил чрез отнемане със лъжица.Според мен след като се изравни стената се очертават камъните и допълнително се нахвърля разтвор и се доуформя камъка.
Ще опитам и по този начин след като направим мазилката.Интересно ми е да чуя и вашето мнение.
Панелите не бяха ли с "топла шпакловка" с талк или нещо от сорта?Ще трябва да начукаш основата,иначе ще се отлепи веднага или по-късно.Някой от по-старите майстори да каже.
svetliopi44 - Чирак...
n_a Това което го описваш е така нареченото пердашене .На него не му трябва .... Варта пада когато е на дебело и се прави наведнъж ...ако се изчаква да подръпне няма да му пада
goran2 - специалист
За сега закрепихме мазилката утре ще мъчиме да направим камъните.
goran2 - специалист
Ето докъде я досарахме с майсторлъка
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Последна промяна от goran2 на ср мар 04, 2009 7:52 am, променено общо 1 път.
goran2 - специалист
Проблема е,че ги минах с мокра гъба и станаха много грапави.Дайте акъл как да ги пооправя?
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Последна промяна от goran2 на ср мар 04, 2009 7:55 am, променено общо 1 път.
goran2 - специалист
Никой ли неможе да даде някакава идея как да оправиме проблема?
Илиян Илиев™ - майстор
Опитай да махнеш гранулите като си сложиш някаква по-груба ръкавица. Няма да станат идеално гладки, но все пак е нещо.

Всъщност на мен ми се струва добре този камък от снимката, но всеки си има различен вкус.
goran2 - специалист
Ще опитам и с ръкавица.А с какво мога да изшлафам мазилката без да я ороня? :?: :?: :?:
sashi - помощник
И на мен повече ми харесва като е грапав. :) Иначе добре е станало. Можеше малко по на гъсто да ги направиш камъните, защото малко на рядко ми се струват :) . Иначе е супер

Тема "Имитация на каменен зид в коридора ми." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: