• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Подпочвената вода започва на около 1.5 метра под основата и мисля, че няма да е проблем, тъй като най-дълбоката част на основата е 2.5 метра под терена. По скоро искам да се направи каквото може превантивно, така и така съм на този етап.
До колкто разбирам не е правилно мазане между плочата и колоните и шайбите, макар че не виждам проблем. Така или иначе там се получава суха фуга. Още един въпрос за обсъждане :)
Благодаря за мненията все пак. Полезно е да се чуят различни гледни точки!
kozl - майстор
пет сеп 06, 2024 8:22 pmdkyosev написа:
До колкто разбирам не е правилно мазане между плочата и колоните и шайбите, макар че не виждам проблем. Така или иначе там се получава суха фуга. Още един въпрос за обсъждане :)
Има изпълнен проект на голям хотел на нашето черноморие с обработка на стоманобетоновите основи със специална хидроизолация, разработена за подобни практики.
И при това не само против капилярно покачване, а и заради ниво на подпочвените води граничещо с кота нула, което изискваше цялостна хидроизолация под площта на хотела.
Та моят отговор е, че мазането е правилно, когато е с правилния продукт.
v1lead - помощник
Аз намазах със Сика 101 под колоните, по същия начин както е показано в първата 1 минута на тоя клип.

след това строителя се нави да сложи битумна хизроизолация под първия ред на всички стени.
За сега не съм видял влага никъде, нито някакви други проблеми.
И двата отговора са много ценни.
kozl - Ако знаеш продукта, би ли го споделил?

Варианта със Sika 101 също звучи много добре. Каква е причината да не се намаже и под първия ред тухли? Защо сте слагали битумна хидроизолация вместо да се намаже със Sika-та?
v1lead - помощник
нед сеп 08, 2024 1:07 pmdkyosev написа:

Варианта със Sika 101 също звучи много добре. Каква е причината да не се намаже и под първия ред тухли? Защо сте слагали битумна хидроизолация вместо да се намаже със Sika-та?
О, в моя конкретен случай, бях взел само една торба сика и бяха останали няколко рула битумна от основите, за да ги вложим. А и след като предложих единият работник се сети че, като е бил в Германия е така са ги карали да слагат битумна под първия ред, иначе преди това на други клиенти не са го правили :).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
нед сеп 08, 2024 1:07 pmdkyosev написа:
Не са се сетили. Казаха си го в клипа
  • 1
  • 2

Тема "Хидроизолация на бетонна плоча преди зидария, струва ли си ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: