Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
пишман_майстор - майстор
Мъдро решение.
brum - майстор
И аз туй щях да пиша :) .

С качествени материали дървен ще излезе по-скъпо. За пример на моят 3.5х4.7 навес само материалите са му над 3000лв.
aleksnp - специалист
Пристигна навесчето. Доволен съм от покупката. Искам да попитам с какъв вид боя, да боядисам поцинкованите детайли? Автоемайллак подходящ ли е?
radius - майстор
Дали е нужно, не знам. Ако е за красота има грундове за поцинковани детайли, доволен съм от galvinol и после пак с продукт на rust oleum.
stefanjor - специалист
чет окт 24, 2024 1:36 pmaleksnp написа:
Пристигна навесчето.
И да не забравиш да качиш някоя снимка, след като го финализираш :cool:
aleksnp - специалист
Започвам да покривам навеса с поликарбоната. На какво разстояние, се слагат самопробивните винтове? Поликарбонатът е с дебелина 6 мм. Към винтовете има шайби с гума. Колко се стягат винтовете, трябва ли да смачкат поликарбоната?
Lutchezar - майстор
Аз сложих алуминиеви или пластмасови лайсни и през тях го захванах. Иначе всяка буря го късаше. Също така от дебелина 8мм минах на 10мм. 4х2 е моят навес и уж е на завет...
Cyx - напреднал
Навеса изглежда прилично на рекламата. Как е в действителност чакаме автора на темата да каже. Винтовете не трябва да премачкват поликарбоната. Тези шайби са сметнати да го удържат при нормален вятър. При ураган нищо няма да го издържи. Отворения навес става като крило на самолет като подемната сила е нагоре. Ако има постоянно течение на мястото където се монтира и има възможност да се завърти навеса, посоката на вятъра трябва да е по дължината му. Ако няма такава възможност препоръчвам да се монтира прозрачна завеса от аеродинамична гледна точка от страната от където идва въздуха.

Тема "Дървен навес за автомобил" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: