• 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kozl - майстор
вт ное 12, 2024 4:38 pmDessie написа:
Ето от този тип са повечето дефекти по шпакловката:
......
Давайте акъл как и с какво да оправям? Какъв грит шкурка да вземам? Тия каверни ясно, че ще ги премажа съз зеления капак на Кнауф. Вътрешните ъгли ако ги зашкуря наравно и после мина с ъглова мистрия ще станат ли прилично?
Аз нещо като шпакловка виждам само на първата снимка и то 1/2. Всичко друго е нещо като наклепан материал.
Аз за ъглите не съм ползвал ъглова шпакла. Първо ги зачистих с цигла, после шпакловка с маламашка и шлайфане с трупче обгърнато с шкурка. Е от първия път не ми се получи.
Шкурки съм ползвал от 80 нагоре до към 300 и нещо. Едрите за да свалям мазилка. 200 + за изглаждане на шпакловка. Според мен няма нужда от по финни шкурки като 300+ ако се боядисва с валяк. Валяка създава грапавини.
А да купих и жираф Райдер, в едно с допълнителни разправии и загуба на време. Прахусмукачка си имах Бош. Поне 3 ръчни държача за шкурки за различни размери. Има шкурки с велкро и държачи за тях. Много по-лесно се сменя шкурката при тях, но шкурките са по-скъпи.

Мазилката проверена ли е за кривини? Шпакловката само за скриване на грапавини ли ще е или и за изравняване на повърхности?

А като съдя по работата на профи шпакловчици то за шпакловката ползват и скъпи инструменти.
Това което те правят, аз с най-възможното ми старание, едвам го докарвам по вид при това за 10 пъти повече време :-D
Сегашното шпакловане всъщност е шпакловане и шлайфане. Аз лично наблягам на шлайфането, оти шпакловката ми бега :roll:

Щом си решила сама да се справяш, почвай с проба някъде. Ще има още въпроси.
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55

Тема "Моето пътешествие “Да построим къща”" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: