Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Donk98 - помощник
Здравейте. Имам помещение 140 кв което отдолу е на гредоред, а под него е пръст и най-вероятно канъра. Искам в помещението да се излее плоча, но нямам точна представа как да стане това. Помещението наистина е голямо и най-вероятно ще се доверя на майстор. Въпроса ми е следните начини по които съм го замислил дали ще стане, защото всеки майстор ми казва различни идеи и се обърквам още повече. Ще споделя моята и вие ми кажете какво мислите.
Ще се изчисти от старият гредоред при което ще влезе малко багерче, за да докара горе-долу някакво ниво. Отгоре ще се изсипе филц или пясък, а върху него ще се положи найлон. Върху найлона ще се сложи фибран 10см понеже височината която искам да докарам е около 30см +- за да може да се заравни с другата част на къщата. Върху фибрана ще се сложи готова арматура ф6 или ф8 с фиксатори и след това ще се излее бетон. Върху плочата няма да има голямо натоварване. Ще се изградят няколко стаи в помещението.
Изчислих по формула дължина по ширина по 0.20см примерно, че ще са ми нужни около 28 кубика бетон.
Имате ли някакви идеи да предложите и дали начинът, по който съм го замислил е удачен?
MamaMy - майстор
Това ще да е някой хамбар. След като можеш да вкараш багерче вътре, вкарай и една трамбовачка преди найлона! Ако ще викаш майстор той си знае, но дръж на твоите изисквания. Като поръчваш бетона задължително искай добавка за водоплътност. Ако се правят на ударени и ти приказват колко е скъпо въобще не им се връзвай. Може и сам да провериш примерно: https://www.stroitelnahimia.com/%D0%BF% ... %80%D0%B8/
За един м3 бетон се добавя една кафена чашка ТЕКОПЛАСТ В. Това е само в полза за бетона. Слага се много по-малко вода, но бетоновите възли не искат да се затрудняват и да си променят рецептите. Разликата обаче ще е голяма за теб. Бетона не пренася капилярна влага. Става много мазен и пластичен и се отлива страхотно. Без шупли и без пукнатини в последствие.
Donk98 - помощник
По начина по който съм го замислил, дали е удачно или нещо пропускам?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт ное 05, 2024 11:40 pmDonk98 написа:
По начина по който съм го замислил, дали е удачно или нещо пропускам?
С трамбоване и добавката, добре си го намислил
gogo7777 - майстор
Не съм спец, но мисля, че фибрана няма място там. Няма ли да се смачка под тежестта на постройката?
:drinkers:
kr1100 - майстор
ср ное 06, 2024 8:15 amgogo7777 написа:
Не съм спец, но мисля, че фибрана няма място там. Няма ли да се смачка под тежестта на постройката?
:drinkers:
Няма.
Donk98 - помощник
Крайното решение, което сме взели и начинът на изпълнение мисля, че най-удачно ще е както е споменато по-горе. Мерси, колеги!
Grozdev - специалист
Къв гредоред,, кви 5 лева!
Тва си е приземно помещение,,
На кота един господ знае.. :?
И за чии Ч.. п. Е нужна 20 см Бетонова настилка?
На гаражи за сервизи се полага
ОТ 10 до 15см..според наклоните
И подравняването..!
П п
При дебелина на Бетонова настилка 20см,, от долу и
1 Метър XPS да има е все тая.. :)
( земята от долу е със постоянна температура.!!!)
При 10см армирана Бетонова настилка и ТИР ове могат се качат.. При 20 см,, танкове Leopard може би Abrams!
Бетон с пластификатор винаги е
По добър от такъв без. ( при една и съща марка!!!) И добавките вършат тази работа много добре,, само дето не е 1 чаша на Кубик... А..
ОТ 2 до 3кг /м3 в някой случай и повече.. Тва са подробности.. :)
Хубаво е да се знае какво ще е крайното покритие и се предвиди дебелината за да е ясно нивото на настилката когато се отлива.!
Успех.
:yawinkle:

Тема "Идеи за подова настилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: