Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
lubomirzaikov - помощник
Здравейте, съфорумци!
Имам пристройка на къщата - около 50м2. Размерите му са 11мх4.6м. На първия ѝ етаж ми е работилницата, в нея се помещават инструменти, струг, фреза и т.н. Вторият етаж го изпразних есента и е напълно свободен. Изграден му е покрив, който предстои да бъде ремонтиран, евентуално с метална конструкция (ферми) и термопанели, но за това ще пусна отделна тема, с чертеж. Проблемът ми е плочата между етажите.
Дебелината във видимата част по стените е около 12 - 14 см. По средата е по дебела, предполагам. Навремето, когато са я наливали, според думите на баща ми е имало голям дъжд предния ден, почнали са да наливат бетона, кофражът е подал ( потънал е надолу в меката почва) и е доста крива в средата. Разликите във височината варират, а максималната е около 17см.
Искам да ремонтирам втория етаж на въпросната пристройка за детски стаи на децата и по средата баня/тоалетна. Реално ще станат две стаи по 4х4.6 и баня/тоалетна 2.5х3. Груби ориентировъчни размери. Искам да сложа и подово отопление. Начините да изправя кривата плоча ме притесняват. Възможните вариантите, които обмислям, са:
Вариант А:
Сух под на Кнауф.

Вариант Б:

EPS(висока плътност) или XPS с различни дебелини (най-голяма в средата и намаляваща към краищата), нареден така, че да поизравни кривините до приемливи нива разлика 1/2см и последваща армирана класическа циментова замазка, с дебелина 5-7см.

Идват ми и други идеи, но тези ми се струват най-приемливи към момента. Търся съвет, предложение и т.н.
Благодаря Ви.

Тема "Крива плоча и замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: