• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
wax
съб апр 19, 2025 10:32 pmMamaMy написа:
Много обичам теми в които се споменава по 10-20 пъти определен продукт и веднага се появяват доволни ползватели да го похвалят. И като как така са все нови потребители с до 10 мнения. Как пък никой от старите потребители не се сети да плати 10000 за нещо което струва 1000 ми да вземе и да се похвали какъв е шаран... :?:

ПП Не знам колко скрита реклама има в темата? Та тя си е съвсем явна. Мразя когато се пробват да ме правят на глупак хора с интелект на грахово зърно :lol:
Предполагам визираш мен, че "скрито рекламирам" даден продукт, тъй като сигурно имам и под 10 мнения :) Извинявам се, че от по-малко от 3 години живея в къща и горе-долу от тогава се интересувам от ремонти, а от преди 2-3 месеца съм регистриран тук. К'во да се прави, не може всички да са стари майстори и да разбират от всичко. Ако си в София пиши едно ЛС да ти дам адрес да дойдеш да видиш станцията и датата на монтажа, ще ти покажа и нотариален акт да видиш, че от скоро съм собственик.

@chapara , нашата си има таблица със забранени неща за хвърляне в станцията и няма ТХ. Началото на Януари '24 беше монтажа и от тогава всеки ден се мята ТХ вътре и не сме имали никакви проблеми.

@Dessie , ТХ-я, която ползваме е Zewa Just One. В сайта на DM пише, че е био-разградима. За отпушване на сифони ползваме BioGama. Препарати за миене май не подбираме много-много, но от фирмата казаха, че ако не се злоупотребява, т.е. да изливаш много за кратко време - няма да има проблем. И не сме имали до сега.

@brum и @chapara , Zewa Just One уж я водят разградима. Предполагам е такава щом до сега не сме имали проблем...
brum - майстор
Колко пък да е разградима. Сложи една във вода и я бъркай през няколко дни. После виж дали изчезва :) .

Не е драма да ходи хартия там, но иска по-често чистене. И ако имаше наистина разградима щеше да се е чуло.

Виж на тоя клиповете и ще видиш какво прави тоалетната хартия - https://www.youtube.com/@PoorPumperSociety . Толкова е разградима, че я бърка с миксер, че да може да я раздроби и източи :) .
wax
нед апр 20, 2025 8:01 ambrum написа:
Колко пък да е разградима. Сложи една във вода и я бъркай през няколко дни. После виж дали изчезва :) .

Не е драма да ходи хартия там, но иска по-често чистене. И ако имаше наистина разградима щеше да се е чуло.

Виж на тоя клиповете и ще видиш какво прави тоалетната хартия - https://www.youtube.com/@PoorPumperSociety . Толкова е разградима, че я бърка с миксер, че да може да я раздроби и източи :) .
Ще го пробвам. Според теб колко време трябва да я чакам?
brum - майстор
За да се разтвори ли? Според мен и 5 години да чакаш няма да се разтвори :) . Ама айде, подръж я месец и сподели резултата.

И не ролката, щото вярвам, че нея не я хвърляш в тоалетната. А на тая точно пише "картоненото руло може да се рециклира и е биоразградимо". Но за самата хартия не виждам да го пишат :) .

Има едни дето ги дават за керавани, че ставали. Тях като ги разбъркаш остава само нещо като слуз. Ама не са целулозни като тая дето ти ползваш.
chapara - майстор
Те ако ги докарат напълно разградими, ще са много ефирни и при всяко бърсане ще има .ъзобрък и кал под ноктите :shock: :roll: :lol:
wax
нед апр 20, 2025 3:51 pmbrum написа:
За да се разтвори ли? Според мен и 5 години да чакаш няма да се разтвори :) . Ама айде, подръж я месец и сподели резултата.

И не ролката, щото вярвам, че нея не я хвърляш в тоалетната. А на тая точно пише "картоненото руло може да се рециклира и е биоразградимо". Но за самата хартия не виждам да го пишат :) .

Има едни дето ги дават за керавани, че ставали. Тях като ги разбъркаш остава само нещо като слуз. Ама не са целулозни като тая дето ти ползваш.
За картончето знам, че е но не го хвърлям там естествено. В сайта на ДМ така го пише, сякаш всичко е разградимо. Ще пробвам де, и на мен ми стана интересно. Иначе за сега нямам проблеми, което ме успокоява :)

@chapara , наистина ли мислиш, че ако я направят био-водо-разградима това ще става за секунди? Малко по-сериозно, моля :)
chapara - майстор
Зависи от пръста. Нали нямаш проблеми, живей си живота😉
brum - майстор
Не гледай сайта на ДМ, а на производителят. Линка е по-нагоре в моето мнение.

И всякаква целулозна хартия е биоразградима. Само дето процеса е бавен и ще се наложи да викаш лайнарката преждевременно.
chapara - майстор
Единствено, може да съм пропуснал нещо, не мога да разбера каква е нуждата хартията да иде в станцията и да си усложним живота, т.е. да се спънем на равното. :?
Здравейте, някой с БиоКлинърите, моля споделете на какво разстояние са ви от къщата и как сте с шума ( аераторната помпа и самия звук от контейнера ) ! :toimonster:
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Пречиствателна станция за отходни води!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: