• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BeTaTesTeR - специалист
Тия дни се развъртях из къщи и се сетих. Ще отрежа от тръбите на парното. Имам тръба ф89 на 4 мм дебелина, е по-къси парчета са, но ще ги наставя, ще ги заваря челно и сумарно ще събера две по 3.60м. Така няма да се оскъпи проекта.
С тях ще премостя тези 3.60 м, ще ги заваря хоризонтално на вертикалните греди, а върху тях А-тата за двускатния покрив. Така ще мога да сложа трето А на средата и надлъжните П-профили, които ще са за сандвич панелите вече ще са подпрени през 1.80 м и вече няма какво да стане както се казва. Няма да има проблем.
Не ми се занимава да бъцкам ферми да правя, особено за 3.60м, не е толкова голямо разстояние. Да беше 5-6 метра и нагоре разбирам да се слагат ферми.
gogo7777 - майстор
Ферми не ти се правят, хиксове няма да слагаш.......а к'во, ще трупаш излишно желязо на покрива ли?
Нарисувай поне какво си си наумил. От обясненията ти нищо не ти се разбира (поне аз не ги разбирам). Какви А-та, какви Б-та :?
BeTaTesTeR - специалист
Хич не ме бива в рисуването, ето все пак, надявам се да е по-добре от обяснението :-D
Прикачен файл:
naves2-1.jpg
Lutchezar - майстор
Ако е само това ще си падне само. Физика.

Имаш достъп до интернет, използвай го. Има сайтове с готови конструкции и калкулатори за профили, можеш да променяш параметрите. Това от кибритени клечки да.му сглобиш макета като сложиш пръст ще видиш как се чупи и гъне.
BeTaTesTeR - специалист
Къде са тия сайтове, кажи някой ако знаеш. Пробвах се да търся, но не намерих нищо подобно, излизат само фирми, които предлагат изработка, халета и такива неща.
gogo7777 - майстор
Прикачен файл:
20250531_070031.jpg
Прикачен файл:
20250531_070059.jpg

От билото спускаш диагонали към средната греда на конструкцията.
Така покрива ще държи цялата конструкция.
  • 1
  • 2

Тема "Идея за навес с метална конструкция - ще го бъде ли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: