Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Matchless - специалист
Картона не,но ватата зад него да,тя е много добър шумо и термо изолатор.Колкото до здравината...Ако е качествен картона и монтажа аз лично ти гарантирам,че няма да имаш проблеми освен ако не упражняваш кунг фу на стените.
rendo - специалист
В чертежите си никъде не си дала височината в най иска точка (h).
Варянтите са ти съвсем грубо казано 3.
Можеш надзидаш и предправиш покрива.
Можеш само да преправиш покрива
Можеш и да не преправяш покривната конструкция.

питаш дали ще стане - ДА ще стане и доктора ти го каза
Много зависи колко е най ниска точка .

Как е разпределен скелета на покрива.

най добре е следното :
Раздигва се покрива .
наслагва е ОСБ и се нареждат отново керемидите.

Отвътре :
Слага се изолация и картон.
(освен картон не знам кой ще се навие да го прави да кове летви и да маже... това е технология от преди .......години)

Стените могат да се направят от Итонг както и от Гипсокартон
За това е важно какво е отдолу (в обясненията никъде не бе споменато) ако е гредоред няма как да се зида с итонг.

варянтите са много РЕШИ КАКВО ИСКАШ не какво може или не може да се направи.

След това извикай хора да го огледат и това е .

Само ще кажа това което ти каза и Doctorhouse
Внимавай какви майстори ще си вземеш, защото точно по такива обекти хората много трябва да са наясно какво вършат.

На места и картона се прави по поспецифичен начин и много други....

Има кой да го направи но смятъм, че нито Доктора нито Аз нито никой колега не може да ти каже нищо по конкретно ако не дадеш поне снимки .
Последна промяна от rendo на пет фев 06, 2009 4:06 am, променено общо 1 път.
housedoktor - майстор
Много добре казано ,rendo.Аз видях проблемни точки ,но се въздържах,докато не видя снимки.
viliko - напреднал
къщата е много стабилна, не е гредоред разбира се, напротив - преди две години бяхме викали спецове, според които още един етаж спокойно може да се надстрои. Но ние няма да надстрояваме. Първо защото както вече казах - документи няма да вадя, нито планове, причината е баналната - пари. Най-ниската точка е надзида всъщност от който почва четирискатния покрив - надзида е 80 см сега, което ми е ясно, че ще стане около 60 с направата на таван. Най-високата точка е 3.20м средата. За тавана иска ми се да го направим сачак, ама от сега си знам, че пари за подобни глезотии няма да останат. така че май ще е гипсофазер/ каза половинката/. Стените са си итонг, действително тоя гипсокартон хич не ми е по вкуса...Бях по чужбината тия дни, затова и не писах, затова и снимки още няма, ама тая вечер ще кача.
Здравейте,
ако желаете мога да Ви направя интериорен проект

арх. Савина Гугова
savina_@gbg.bg
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
savina_ написа:
Здравейте,
ако желаете мога да Ви направя интериорен проект

арх. Савина Гугова
savina_@gbg.bg
Некачествените изображения, на предоставените от Вас визуализации в dstudio, не говорят добре за работата Ви. Ако искате да помогнете, помогнете. Съобразете се с това, къде се намираме.
n_a написа:
Некачествените изображения, на предоставените от Вас визуализации в dstudio, не говорят добре за работата Ви.
всяка малка картинка е линк към повече картинки, които са по-цветни и по- големи (първата от тях наистина не е особено качествена, но е много сложно да обяснявам защо), сините квадратчета също са линкове за разглеждане на различните изображения към всяка визуализация.

Има доста голяма разлика между визуализации и проектиране
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ирония, сарказъм... Е усетете де, че не върви да се втурвате и да се самопредлагате, неясна непозната... тук идеята е, ако има професионалисти, да помагат на незнаещите, да се справят сами.
А сайтът наистина ... куца
Със съвети от тук от там - всеки по нещо, не е гаранция за добър резултат
Аз предлагам да се запозная подробно със ситуацията за да предложа цялостно решение, което би помогнало на собствениците да:
-добият предварителна представа как би изглеждал интериора
-имат представа за необходимите средства
-подробното описание на дейностите ще им помогне да планират времето и разходите си и ако желаят САМИ да извъшат ремонта си!

А за сайта - в момента се изработва нов, който ще включва и всички проектантски услуги, които предлагам, но още не е готов

Тема "МАНСАРДА...ПОМОЩ!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: