Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
HRS9 - напреднал
чет юни 26, 2025 8:23 pmn_a написа:
чет юни 26, 2025 7:59 amHRS9 написа:

Понеже моят свят явно не е вашият свят, ми е любопитно, адски любопитно... Всичко свързано
Явно математиката не ви е силната страна(това е шега да не се обидите). Цена на тухлата за брой = 17.54 с ДДС в магазин топливо, разходна норма за квадратен метър = 16 броя, дотук са 280.64, флакон от зидарското лепило 1 брой на цена от 45.09 в сухстрой, което стига за 6 квадратни метра зидария, та с лепилото цената дойде до 288.16 без да броиме труда за зидарията която вие знаете по-добре от мен и може да го калкулирате сигурен съм че ще се отиде на 300+ на квадратен метър, мазилката не я коментираме изобщо с нея от двете страни съм сигурен че минаваме 350.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
чет юни 26, 2025 9:05 pmHRS9 написа:
чет юни 26, 2025 7:59 amHRS9 написа:

Понеже моят свят явно не е вашият свят, ми е любопитно, адски любопитно... Всичко свързано
Явно математиката не ви е силната страна(това е шега да не се обидите). Цена на тухлата за брой = 17.54 с ДДС в магазин топливо, разходна норма за квадратен метър = 16 броя, дотук са 280.64, флакон от зидарското лепило 1 брой на цена от 45.09 в сухстрой, което стига за 6 квадратни метра зидария, та с лепилото цената дойде до 288.16 без да броиме труда за зидарията която вие знаете по-добре от мен и може да го калкулирате сигурен съм че ще се отиде на 300+ на квадратен метър, мазилката не я коментираме изобщо с нея от двете страни съм сигурен че минаваме 350.
Благодаря. Изобщо не бях наясно докъде е стигнала тази... работа :-) Умът ми още е на тухли единички / итонг
HRS9 - напреднал
пет юни 27, 2025 7:23 amn_a написа:
чет юни 26, 2025 9:05 pmHRS9 написа:

Умът ми още е на тухли единички / итонг
То и там положението не е много розово Багренска единичка 1.13 лева при разходна норма за 25 сантиметра стена 120+, труд + хоросан Бог знае още колко и споменатите от вас 120 за топлоизолацията, при Итонга изглежда малко по-поносимо но пък там споровете дали е подходящ за външна употреба при нашите условия са безконечни(чел съм и съм коментирал с архитекти и майстори и ми е направило впечатление, че мненята винаги са крайни или твърдо ЗА или твърдо ПРОТИВ) и няма да ги повдигаме защото не е разумно. Благодаря ви за включването и всичко най-хубаво, бъдете здрави.
nikolson - майстор
Аз, доколкото знам, цената на тухлите Porotherm Profi е с включено лепило по разходна норма. Не че е голяма разликата, но и не е пренебрежимо ~40 лв/м2.
HRS9 - напреднал
пет юни 27, 2025 11:12 amnikolson написа:
Аз, доколкото знам, цената на тухлите Porotherm Profi е с включено лепило по разходна норма. Не че е голяма разликата, но и не е пренебрежимо ~40 лв/м2.
Благодаря за направената забележка, проверих и се оказва, че сте напълно прав - наистина е включено.За разликата в цената обаче грешите, защото с един флакон от 45 лева се зидат 6 квадратни метра което прави по 7.5 а не 40 лв.
nikolson - майстор
За разликата в цената обаче грешите, защото с един флакон от 45 лева се зидат 6 квадратни метра което прави по 7.5 а не 40 лв.
Не греша, понеже имам предвид цената, която сте посочили за тухлите и възможната цена на придобиване (от друго място)
HRS9 - напреднал
Ако се намерят по-евтино съм съгласен, принципно официалната цена на производителя е 15.84 с ДДС но франко завода в Луковит с транспорта ще дойде повечко. Жалко, че сигурно няма да чуем отзив от човек работил с тях.

Тема "Избор на тухли" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: