• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radius - майстор
То по-правилния въпрос е "как сте с нервите?". Щото брума е всепроникващ, но хайфистите го чуваме, а други-не.
нед юни 22, 2025 12:20 amradius написа:
То по-правилния въпрос е "как сте с нервите?". Щото брума е всепроникващ, но хайфистите го чуваме, а други-не.
То тва "с нервите" и от продавачите го чух, като споделих. Явмо не съм само аз :lol:
Ами сигурно не съм добре, щото тая помпичка бръмчи и вибрира на копиле, а станцията бълбука все едно си в обществена баня - и това в 2/3 от денонощието :?:
Ако го знаех това предварително, никога нямаше да си го причиня !
radius - майстор
Еее чак пък и бълбукането да чуваш, явно си надарен с пеленгатори :-D .
Помпата я вадиш от пс ( правиш и един бетонен саркофаг с възможност да взима въздух отнякъде), защото в общия случай, когато е вътре , обема и капака са идеални резонатори и усилват ефекта.

Мен даже напоследък ме успокоява - чувам ли го, значи работи , всичко е ОК :lol:
вт юни 24, 2025 11:35 pmradius написа:
Еее чак пък и бълбукането да чуваш, явно си надарен с пеленгатори :-D .
Помпата я вадиш от пс ( правиш и един бетонен саркофаг с възможност да взима въздух отнякъде), защото в общия случай, когато е вътре , обема и капака са идеални резонатори и усилват ефекта.

Мен даже напоследък ме успокоява - чувам ли го, значи работи , всичко е ОК :lol:
Явно за различни пс говорим. Моята е Envipur BC4, като е монтирана на макс. 7м. от къщата, за д може управлениеро/помпата да са вътре в мазето/сутерена. Та бълбукането от тоя огромен ПВЦ саркофаг си е доволно и комшиите, като се заслушат го чуват :)
Мдругото още не я ползвам почти, остава и да понамирисва, като започнем да я "пълним" - това ще е черешката вече :mrgreen:
brum - майстор
И при моята няма бълбукане на двора. Единственото което можеш да чуеш е компресора като работи, защото е в метална кутия и от време на време почва да му резонира кутията. Ако легнеш над ПС и се заслушаш сигурно се чува.

Бълбукане може да се чуе вътре в къщата. Рано сутрин когато е пълна тишина, влезеш в тоалетната и ако се заслушаш се чува как бълбука. ПС е Graf One2Clean.

Изключение е като е претоварена и дренажа не поема. Тогава се пълни до гърловината на ПС, въздуха се трупа нейде отстрани и излиза през няколко секунди с голямо бълбук. Но поне е сигнал, че си затънал до ушите в л***а и да ограничиш консумацията на вода. Беше, че вече му намерихме лека :) .
adventure1 - напреднал
нед юни 29, 2025 7:50 ambrum написа:
вече му намерихме лека :) .
Я обади , че в събота заравям моята , с дренажен тунел ще съм като твоята.
brum - майстор
Има селска бара за отпадни води на 30м от къщата. На целият квартал от там им излизат отпадните води. Пуснах си канал натам и автоматизирах изпомпването натам ако почне да качва нивото.

Ако заравяш в глинеста почва все ще е драма. Ако заравяш е нещо дето попива - няма какво да го мислиш.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18

Тема "Пречиствателна станция за отходни води!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: