Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ZEDYCUS - майстор
Ако не сложиш пяна, тоя прозорец ще дрънка при всяко отваряне. Първо пробиваш с по голямо свредло от винта, не директно самопробиващ през профила на прозореца. Тези които се открехват имат една планка която се откача за да се отвори прозореца нацяло.
stst - напреднал
нед юли 27, 2025 10:26 amBeTaTesTeR написа:

Дупченето на прозореца също ме притеснява, искаше ми се да не е толкова инвазивно. Освен това на тея прозорци от практикер пише, че имат усилител, това някаква метална шина, която опасва рамката на прозореца ли е? Ако я улуча със самопробивния винт какво ще стане? Пробвах с някакво магнитче да видя дали хваща нещо, май има нещо в единия край ама не съм сигурен дали ще я избегна. А и тея прозорци не се отварят докрай, само се открехват в горния край и не знам дали ще успея да завия тея винтове.
Здравейте! Предварителен монтаж на винкел (Г-профил) към прозореца би позволило по-лесен монтаж към металната конструкция, но усложнява в цялост.
В прочем, идеята при монтаж е да уцелиш металният усилител, за да не ти играе дограмата после.
Освен това, според скромното ми мнение, добре е да се остави и хлабина между дограмата и металната рамка за обиране на линейните разширения, макар и минимални.

Тема "Строежа на работилницата започна!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: