Ако не сложиш пяна, тоя прозорец ще дрънка при всяко отваряне. Първо пробиваш с по голямо свредло от винта, не директно самопробиващ през профила на прозореца. Тези които се открехват имат една планка която се откача за да се отвори прозореца нацяло.
нед юли 27, 2025 10:26 amBeTaTesTeR написа:Здравейте! Предварителен монтаж на винкел (Г-профил) към прозореца би позволило по-лесен монтаж към металната конструкция, но усложнява в цялост.
Дупченето на прозореца също ме притеснява, искаше ми се да не е толкова инвазивно. Освен това на тея прозорци от практикер пише, че имат усилител, това някаква метална шина, която опасва рамката на прозореца ли е? Ако я улуча със самопробивния винт какво ще стане? Пробвах с някакво магнитче да видя дали хваща нещо, май има нещо в единия край ама не съм сигурен дали ще я избегна. А и тея прозорци не се отварят докрай, само се открехват в горния край и не знам дали ще успея да завия тея винтове.
В прочем, идеята при монтаж е да уцелиш металният усилител, за да не ти играе дограмата после.
Освен това, според скромното ми мнение, добре е да се остави и хлабина между дограмата и металната рамка за обиране на линейните разширения, макар и минимални.