Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
hidrazin - майстор
съб мар 21, 2026 9:58 pmMamaMy написа:
За тази цел го насочих към торкетирането. Нека говори с такъв специалист. Ако заздрави основите в сегашното положение, това би му дало сигурност да подкопае още малко надолу.
Съгласен. Торкретирането ще набие бетона дълбоко и добре във фугите (предварително изчистени).
Ама едва ли ще намери някой да торкретира толкова малко като площ за тази стая.
И после пак ако има други стаи за същата процедура...
Сам знаеш че самото докарване, разпъване, подготовка, после миене на машините е най-голямата хамалогия.

То при него самото торкретиране ще е за половин час и поне ден за другите неща... :-D
:partyman:
bmwww - специалист
Да , май няма смисъл , иначе и мен ме съмнява , че са изкопали канали като за ивичести основи , нахвърляли са едър камък и са започнали да зидат след това с дялан . Реално сега по мои сметки съм някъде по средата на този насип с едри камъни и се надявам до 2-3 дена да го затворя с бетон , че нещо ми е съмнителна тая работа . Ще вибрирам борда и дано влезе повече бетон във фугите . Така както го смятам ще е висок 23см и 10 дебел с арматура вързана към подложната плоча , надявам се като здравина ще замести изкопаната земя .
MamaMy - майстор
съб мар 21, 2026 10:29 pmhidrazin написа:
съб мар 21, 2026 9:58 pmMamaMy написа:
За тази цел го насочих към торкетирането. Нека говори с такъв специалист. Ако заздрави основите в сегашното положение, това би му дало сигурност да подкопае още малко надолу.
Съгласен. Торкретирането ще набие бетона дълбоко и добре във фугите (предварително изчистени).
Ама едва ли ще намери някой да торкретира толкова малко като площ за тази стая.
И после пак ако има други стаи за същата процедура...
Сам знаеш че самото докарване, разпъване, подготовка, после миене на машините е най-голямата хамалогия.

То при него самото торкретиране ще е за половин час и поне ден за другите неща... :-D
Не е ясно колко помещения е подготвил. Може да са цял етаж. Другия вариант е да заздрави и стените до горе. Като са били мази едва ли са измазвани. Най-добре е тесен специалист да му даде съвети. Ние тук можем да си чешем клавиатурите, но парите ги дава той. Ако икономиса от тук може да ги даде х3 в последствие за стабилизиране и укрепване. Друг е въпроса и с влаго-изолацията. Ако сега се изпълни правилно може да му икономиса страшно много нерви и пари в бъдеще.

ПП Извинявам се, че отговарям с такива закъснения, но от след обяд се опитвам да изгледам последния Avatar Fire And Ash
hidrazin - майстор
съб мар 21, 2026 11:18 pmMamaMy написа:
... но от след обяд се опитвам да изгледам последния Avatar Fire And Ash
Късметлия... Аз от седмица се опитвам да изгледам War of the Worlds 2025 и все съм до никъде.
Пък и субтитрите му са "къси по време" и трябва да слагам на пауза.
Иначе изчезват преди да съм прочел и полови ред! :shock:
MamaMy - майстор
Нещо започват много да ме дразнят от Холивуд. Направят един касов филм и след това го превърнат в сериал в опити да изстискат всичко от него. А аз мразя сериали. Особено тези които въртят един и същи сюжет и се опитват да ни внушат, че само с войни се решават нещата. Този стана такъв. Очаквам различните (гейовити) да са покажат и да са приключва.
chapara - майстор
съб мар 21, 2026 11:13 pmbmwww написа:
Да , май няма смисъл , иначе и мен ме съмнява , че са изкопали канали като за ивичести основи , нахвърляли са едър камък и са започнали да зидат след това с дялан . Реално сега по мои сметки съм някъде по средата на този насип с едри камъни и се надявам до 2-3 дена да го затворя с бетон , че нещо ми е съмнителна тая работа . Ще вибрирам борда и дано влезе повече бетон във фугите . Така както го смятам ще е висок 23см и 10 дебел с арматура вързана към подложната плоча , надявам се като здравина ще замести изкопаната земя .
Малка подробност. За да влезне бетона до всяка миниатурна дупка, в момента на наливане на бетона ,трябва всичко да е супер мокро!
bmwww - специалист
Аз се чудя и умувам , дали пък да не направя само пояс на 23см височина и 10см дебелина около стените и да вибрирам хубаво да влезе бетон между камъните , а леглото вътре да насипя с пясък , найлон , фибран,замаска,лепило,плочки . Или да се придържам към първоначалната идея ?
chapara - майстор
нед мар 22, 2026 11:07 ambmwww написа:
Аз се чудя и умувам , дали пък да не направя само пояс на 23см височина и 10см дебелина около стените и да вибрирам хубаво да влезе бетон между камъните , а леглото вътре да насипя с пясък , найлон , фибран,замаска,лепило,плочки . Или да се придържам към първоначалната идея ?
Можеш, при мен е така от 30години. Но сложи армираща мрежа фи 10 и дебелина 8 - 10см.
MamaMy - майстор
Дали ще е дебела замазка цимент и пясък или бетон от цимент пясък и филц и тънка замазка май няма супер голяма разлика. Аз бих предпочел бетона. Ако бетона се изпълни квалитетно може да се лепят плочките директно и без замазка. Ако ти го прави някой криворък мурдар може да се наложи и повече от една замазка да правиш. Ако си го правиш сам и си цениш труда слагай майки, пилета и още както и там да ги наричат и прави нещата от раз. Ако бързаш и само ще отбиваш номера прави каквото стане. Ако пък плащаш на надник страх може да те хване.

Тема "Сваляне нивото на маза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: