• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
the_bull - помощник
Здравейте! Имам един въпрос за улуци. Къщата, в която живея реве за подновяване на улуците. Намерих хора които могат да извършат това нещо и цената която ми предложиха е следната: 13 лв. на метар като това включва материали (улуците са от ламарина 0,5мм) ,демонтаж на старите, монтаж на новите, с нови скоби.Плюс смяна на 2 от водосточните тръби. Едната е в прилично състояние, а те общо са 3. Къщата е 100 кв. и за подмяна на улуците плюс 2 водосточни тръби майсторите искат към 900лв. Това нормално ли е като цена как ви се струва, че много нямам доверие вече на майстори, а пък от тези неща неразбирам много за да преценя сам.Благодаря на отзовалите се. :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
1. Виж на пазара или там където по вас ги продават, колко струват улуците.
2. Питай майсторите за метър улук или за метър поставен улук е цената.
3. Увери се лично, че майсторите не са мургави братя.
4.....
Сега видях в нета, че улуците започват от 3,50 на метър, в зависимост от диаметъра...скобата е под лев.
... веднъж казваш цена на метър, веднъж общо... има си разлики, има си начини да бъдеш преметнат... квадратурата на къщата не е интересна, когато става дума за нещо линейно измеримо. (има разлика дали е 10/10 или 20/5, мисля)
Не е маловажно къде в резервата се намира къщичката.
housedoktor - майстор
Само внимавай ако са манговци , иначе цената е ок.
the_bull - помощник
Не са манговци, вижда се стабилен човек иначе къщата е в Монтана.Размерите са и горе доле 10 метра ширина и 10 дължина.Цената все още не е крайната но това беше приблизителната.Като и дължината на водосточните тръби е към 13 метра на една.Като го смятахме най-грубо излезе 900 мисля, че накрая ще спадне и очаквам до 800 лв. да спадне.Благодаря за съветите просто информативно исках да вида като цена как. Знам, че в този форум пишат доста хора от бранша и може да кажат ако има нещо гнило.
:)
А защо не си ги смениш сам? Време ли нямаш :?
bisplus - специалист
Според мен с тази тънката ламарина ще се издънят на втората година при качествен монтаж. По добре си купи ПВЦ и си ги монтирай сам....елментарно е и щети излезе същите пари и нма да имаш ядове.
Dansaver - специалист
bisplus написа:
Според мен с тази тънката ламарина ще се издънят на втората година при качествен монтаж. По добре си купи ПВЦ и си ги монтирай сам....елментарно е и щети излезе същите пари и нма да имаш ядове.
:thumbs: :thumbs: :thumbs:
С тая ламарина няма шанс да изкарат дълго.
Ако си на един етаж може да се пробваш и сам, но ако си на по-високо си извикай майстори да не стане някои сакатлък---- примери много.

Аз също минавам на ПВЦ, но ще внимавам много с монтажа защото провиснали такива бол!! Още повече, че нямам снегозадържащи цигли.
yanislav - напреднал
Цената си е нормална (можеш да се бориш за тази цена с включен монтаж). Относно трайноста ще те изкарат, не са вечни, но ще те изкарат поне едно 10-тина години. Лично на мен PVC не ми допадат особенно. PVC - то се използва у нас сравнително отскоро, така че нямам впечетление за дълготрайноста им.

Старите улуци се правеха от по дебела ламарина 0,7мм или даже 1,0 мм. Сега вече не можеш да намериш нещо повече от 0,5 мм. Има и улуци от поцинкована ламарина с PVC покритие. При този вариант можеш да избираш и цвят. За съжаление се изработват по поръчка.

Основното за улуците от поцинкована ламарина е качеството на изходния материал. Тука най- лесно, могат да те излъжат.

За PVC улуците не споря че са значително по- лесни за монтаж.
EDI - майстор
На навеса в къщи си монтирах ПВЦ улуци на ДЕВОРЕКС.Български са, достатъчно дебели.Вече 3 години не са мръднали.Има и голям избор на цветове.Цените са колкото на тенекиените.Тръбите и другата арматура също не са скъпи.
ivojeliazkov - помощник
колега кажи ми точни размери и колко ъгли имаш заедно с отводнителните тръби / те като метри отделно де/ мога да ти дам цена на улуци 100 пъти по добри от поцинковани та снаждани или пвц времянките малко по скъпи са но за качество нямат конкуренция а монтажа е елементарен като на пвц
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за улуци." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: