Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
mim - специалист
къщата е страхотна, трябва да се пипне от подходящ майстор, иначе много лесно може да й се окипази уникалния фасон
не я давайте на който и да е, и не ползвайте "съвремени изгъзици"
трябва си ви Реставратор (с главно Р)
ако нямате достатъчно финанси, по-добре само спрете течовете, и събирайте за истински оправяне
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Къщата е супер.
Надявам се,не си купила кирпичена къща с идеята да я подобряваш с бетони, да я правиш равна и гладка и безлична.
В много добро състояние е.
Хората май са гледали буби :) .
На горния етаж варосай таван и стени и ще ти светне. Хидратна вар! Не тая готовата в кесийки. Това ако я носиш от града. Инак пазарувай каквото и откъдето пазаруват местните. На пода можеш дюшеме да сложиш.
Питай каквото се сетиш.
muisan - помощник
Както вървят нещата за сега май ще последваме съвета да варосаме стените сами.В момента сме започнали да сваляме старата варова мазилка от стаята, която е напластена на много пластове.От долу се показа глината , която е смесена със слама.После смятам да варосаме стените.,макар че никога не съм го правила, каква е технологията?Трябва ли нещо да се сложи преди да се вароса или в самата вар за да държи по добре и да не пада?Имам и друг въпрос : В другата стая , където е оджака, смятам да направя баня и тоалетна. За целта мисля да преградим едно малко пространство зад вратата.Проблема от какво да бъдат стените , кое е най- подходящо , от долу е пръст,с тенденция да се направи замазка.Тавана е от дървени греди, две стени са от кал със слама, всъщност ми трабва една стена + една врата.В самота помещение, смятам да се сложи дялан камък за пода.Помещението е около 18-19кв. м. Казаха ми че трябва да се изрине пръстта и да се положи армирана мрежа.Нямам представа за цените за работа с камъка, също колко би струвало изграждането на стените при височина 2,50, дълж.1,80-2,00, шир. 1,00.

Прикачен файл

Изменение размера IMG_1086.JPG
Изменение размера IMG_1086.JPG (47.98 KиБ) Видяна 7517 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Спрете !!!
Отде ви хрумна да сваляте старата вар!!!???
Дано не сте направили голяма поразия.
Просто варосайте.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Уф че ми разтуптахте сърцето!
Тоалетна може вътре, но баня не. Пристройте си до къщата. Хайде най-добре скицирайте имота и да ви дадем някой акъл за възможни пристройки и подобрения.
За варосването. На кофа вар сложете 1-2 шепи сол, разредете си колкото ви хареса и боядисв, именно боадисвайте с нормална плоска четка, с нормалнте движения. Никакво плескане, никакви баданарки. на всяко бръкване разбъркване и няколко мазвания с върха на четката. лесно се свиква. Вар може да се оцвети със сух пигмент. Има охра, оксидно червена, понякога се намират и синя и зелена.
alexb - специалист
Здравей, фасадата си я запази, но интериора си иска ремонт, ако ще живееш там за постоянно трябва да се започне от А до Я, ако я караш с кръпки и замазвания на парче, ще правиш ремонт цял живот.
muisan - помощник
СТАРАТА ВАРОВА МАЗИЛКА НА МЕСТА Е ОТЛЮПЕНА, НА МЕСТА НАПУКАНА И С ДУПКИ.ИЗПРАЩАМ СНИМКА НА ОДЖАКА ЗА ДА СЕ ВИДИ.ИДЕЯТА Е ДА Я МАХНЕМ И ДА ПОИЗРАВНИМ С ГЛИНА И СЛАМА/НАМЕРИХМЕ ХОРА ЗА ТОВА/ И СЛЕД ТОВА ДА СЕ ВАРОСА.ЩЕ СЕ ОПИТАМ ДА НАПРАВЯ СКИЦА ПО- КЪСНО. :o

Прикачен файл

Изменение размера Изменение размера Rotation of IMG_1081.JPG
Изменение размера Изменение размера Rotation of IMG_1081.JPG (15.72 KиБ) Видяна 6511 пъти
alexb - специалист
малко извън темата, това село песочница е с около 30 жители и има сайт на 6 езика :respekt:
muisan - помощник
Е ИМА АМБИЦИОЗНИ ХОРА В СЕЛОТО... :) ОТНОСНО ПЛАНА УТОЧНЯВАМ, ЧЕ СТАЯТА С ОДЖАКА Е НА НИВОТО НА ЗЕМЯТА, ПОД ДРУГИТЕ ДВЕ ИМА МАЗЕ, ПОД ГОЛЯМАТА ИМА ПОМЕЩЕНИЕ ОТ КАМЪК ПОДХОДЯЩО ЗА МЕХАНА, А ПОД МАЛКАТА СТАЯ ИМА МАЛКО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА ИНСТРУМЕНТИ.

Прикачен файл

Изменение размера Изменение размера Pesocnica_plan.jpg
Изменение размера Изменение размера Pesocnica_plan.jpg (16.58 KиБ) Видяна 6400 пъти
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Здравей - хубаво начинание си захванала.
Има една фирма- реставрация 02 се казва.
Добре работят.
Сега в едно село край Самоков ще правят ограда в старовремски стил - 600м. е оградата.
Поръчката е от община самоков на стойност около 240хил.лв.
Към оградата има и едно помещение за пазач.
не е евтино, но е важно да стане както трябва, нали.
Поздрави. :)

Тема "търся майстори за мазилка на къща на 100 години" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: