• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
spaskashv - напреднал
Здравейте,
Строим си къща и ни предстои да правим покрива. Моля за мнение кое е по -добро и с кое по - евтино! Керемиди или битумни керемиди. Четох и за метални керемиди и като цена мисля, че е същото като битумните керемиди. Моля за мнение!
masterrichi - специалист
Ако го правиш с битумни керемиди или с воалит повърхноста трябва да ти е гладка-ОSB или МФП плоскости. Цената на битумните керемиди на ШИНГЛАС са 13лв м2 а воалитът им е 5,60 лв м2.С керемиди ще ти е по скъпо.Там се слагат дъски 2,5 см. летвички ,черна хартия и излиза почти двойно,но е по добре,ако са качествени керемидите.
spaskashv - напреднал
Самозалепващи се битумни керемиди могат ли да се сложат върху дъски, а не върху плоскости. Поне така предложиха майсторите, които сме наели. Тяхното предложение е да се поставят директно върху дъските и да се вземат самозалепващи битумни керемиди за да не се ползва безир. :?
EDI - майстор
Ако дъските са с еднаква дебелина, подредени са плътно и не са прекалено груби, може.За предпочитане обаче са плоскости.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
spaskashv написа:
Самозалепващи се битумни керемиди могат ли да се сложат върху дъски, а не върху плоскости. Поне така предложиха майсторите, които сме наели. Тяхното предложение е да се поставят директно върху дъските и да се вземат самозалепващи битумни керемиди за да не се ползва безир. :?
Dyskite sa po-skypi ot ploskostite. Opps кирилицата. Дъските са по-скъпи от плоскосите. По-леки са. Ако покривът е много начупен, ще е по-трудоемко да се скроят плоскостите. Предимствата на плоскостите : равно, голяма площт с малко коване. Лек разкрой на големи площи. Цена на метър.
За битумни покрития е необходима равна непрекъсната основа. Никакви фуги.
Не знам поради що майсторите ви предпочитат дъски.
Безирът няма нищо общо с битумните керемиди. Бихте ли пояснили защо искате да го ползвате?
Битумните керемиди се коват, а впоследствие след нагряване на покрива от слънцето, се активира самозалепващата им лента и става плътно непрекъснато покритие. Кове се ПРЕз тази лента...
spaskashv - напреднал
Предложиха ни да ползваме дъските, които ни останаха от кофража и да купим допълнително още малко за да се ползва всичко на покрива. Относно безира ни казаха, че е необходимо с него да се обработят дъските. А от борсата, от която мислим да купим битумните керемиди ни обясниха, че продават два вида битумни керемиди. Едните са "пчелна пита" самозалепващи се, а др. не са самозалепващи и затова трябвало да ползваме грунд, а не безир /извинявам се за подвеждането/.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Битумен грунд. Ратворен в бензин/нафта/... асфалт.
Да, на самозалепващите има лента намазано това същото. Разликата в цената си струва.
Не знам за качеството на кофражните ви дъски. Ако има неравности, ръбове, гвоздеи, там ако не веднага, то след едно лято битумното покритие рулонно или керемида просто се пробива. Съпответно покривът протича.
Каква е цената на най-тънкото OSB? Да го наковете над рехаво накованите дъски. За изравняване?
spaskashv - напреднал
Благодаря за съвета.
ivoned - помощник
Здравейте, Колеги
И на мен ми предстои ремонт на покрив на селска къща. по-точно искам да го съборя и да го изградя наново.
Моля, дайте мнение по-лесно ли ще бъде да го преустроя на 2 скатен ( в момента е 4 ри скатен ) тъй като ми се вижда по-лесна конструкцията на 2 скатния, а аз не съм правил покрив никога, но съм твърдо решен този да ми е 1ят. Моля дайте мнения и съвети а ако може и някоя снимка на която добре се вижда конструкцията на 4ри скатен покрив. Също друго важно е че при мен няма бетонен пояс и основните столици няма как да се хванат със скоби или с арматура за основата на която лежат тъй като ще лежат на стара зидария от тухли ( а четох из форума че това захващане е много важно, защото столиците са подложени на натиск и на превъртане ). Не знам дали правилно съм описал ситуацията, но ще съм благодарен за отговори и съвети. :?
EDI - майстор
Като гледам, по-добре е да излееш пояс, другото няма гаранция.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Питане за покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: