• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ivoned - помощник
Сгласен съм с предложенията за мет. керемиди и др. обаче имам много от тези старите които са в момента и искам да ги използвам. Дори и да има някоя счупена ще я сменя. Искам да намаля разходите възможно най-много. А и ще правя покрива сам без маистори. Мисля си далли няма да е възможно да използвам сегашната конструкция ( която е от преди 40 г. поне ) и върху нея да накова дъски+воалит+керемидите и готово най-бързо и лесно , за надеждното ще кажете вие.Вчера се качвах на покрива и гредите ми се струват здрави затова обмислям варианта с частичен ремонт с по-малко пари.
Моля, дайте мнения как да стане най-лесно и най-евтино. Както се вижда от снимките тавана не се използва така че не е нужно да е със скъпи материали и др. екстри. Целта е да не ми тече тъй-като отдолу смятам да махна камъшения таван и да сложа гипс картон.
Благодаря предварително на всички

Прикачен файл

CIMG6019.jpg
CIMG6019.jpg (135.81 KиБ) Видяна 7440 пъти

Прикачен файл

CIMG6021.jpg
CIMG6021.jpg (151.45 KиБ) Видяна 7440 пъти

Прикачен файл

CIMG6025.jpg
CIMG6025.jpg (157.07 KиБ) Видяна 7440 пъти

Прикачен файл

CIMG6053.jpg
CIMG6053.jpg (153.81 KиБ) Видяна 7440 пъти

Прикачен файл

CIMG6038.jpg
CIMG6038.jpg (211.73 KиБ) Видяна 7440 пъти
ivoned - помощник
Ето и още

Прикачен файл

CIMG6020.jpg
CIMG6020.jpg (162.6 KиБ) Видяна 7433 пъти

Прикачен файл

CIMG6022.jpg
CIMG6022.jpg (138.92 KиБ) Видяна 7433 пъти

Прикачен файл

CIMG6023.jpg
CIMG6023.jpg (131.61 KиБ) Видяна 7433 пъти

Прикачен файл

CIMG6024.jpg
CIMG6024.jpg (145.37 KиБ) Видяна 7433 пъти

Прикачен файл

CIMG6026.jpg
CIMG6026.jpg (134.42 KиБ) Видяна 7433 пъти
единак - специалист
Пич, за керемидите не знам, обаче комина кърти. Честно!
ivoned - помощник
Е комина ще го изкъртя естествено но това е бял кахър.
По-спешно ми е препокриването на покрива.
Ще съм благодарен на всички за мнения и препоръки.
kuuuuuul - майстор
Гредите изглеждат добре на снимките според мен твойта идея е добра но не с дъски а с плоскости,най добре с кофражен сперплат но е скъп/евентуално втора употреба/ или OSB водоустойчиво, по добре вложи повечко пари защото си е доста работа,а от нея зависят много неща.
ivoned - помощник
Stanetzz,
При теб бетонния пояс е излят бърху Итонга а отдолу е тухлената зидария? Така ли е?
При мен дали не може да стане така. Да разкрия покрива, на двете късите страни (8м) да иззидам с тухли триъгълници и да го преустроя на 2 скатен тоя пусти покрив. Трябва ли да лея бетонен пояс или може да мине и без него, само да зидам върху съществуващата тухлена стена (дебела е 2 тухли от старите плътни а основата е камъни ), все пак ще се получат два триъгълника с макс. височина 1.5м.
Какво мислите за този вариант???????????????
ivoned - помощник
kuuuuuul,
Ами то и без това ще има Воалит 2мм. върху дъските така че не виждам смисъл от водоустойчив шпертплат. Само че утежни конструкцията.
kuuuuuul - майстор
С дъските няма да е мниго равно и докато редиш керемидите вероятно ще поддават и воалита може да се повреди,но ти сам си прецени кое те устройва най добре.
ivoned - помощник
А сега ми дойде и друга идея,
Може дори и да не се зида с тухли. Ще се направи конструкция за 2 скатен покрив с 5 попа (през 2 и 3м ) на централната греда, а двете къси страни и празните триъгълници ще се затворят после с някакъв лек материал. Например с тази новата пластмасова външна облицовка ( от вътре вата и картон и т.н. ).
Какво ще кажете за това?
ivoned - помощник
Никой ли не чете тази тема вече????????
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Питане за покрив!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: