• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
radkooman - напреднал
Domashen_maistor написа:
Закон за Устройство на Територията - демек ЗУТ
Благодаря , но снощи ми светка като си разглеждах неподпечатаното разлешение за строеж !! :shock:
zdravko_dimitrov1986 - специалист
как така хем неподпечатано, хемпък е в теб.
SUPOLA - напреднал
законово, НЕ, но можеш да строиш,това е масова практика
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Личен съвет - НЕ СТРОИ БЕЗ ВЛЯЗЛО В СИЛА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА СТРОЕЖ..
radkooman - напреднал
zdravko_dimitrov1986 написа:
как така хем неподпечатано, хемпък е в теб.
Еми така, и аз незнам, но ми дадоха един екземпляр и ми казаха след 14 дни да отида да ми слажат печат !
radkooman - напреднал
Вчера разбрах каква е истината.
След като ти го дадат чакаш 14 дни някой съсед ако иска да го обжалва, след което отиваш да ти слажат печат влязло в сила.
Master_Kenobi - V.I.P.
E, а здрасти! Не четеш ли? :)
Пон Юни 22, 2009 10:57 pm, Master_Kenobi написа:
Двуседмичният срок е за обжалване от трети лица.
stenmark - специалист
Домашен майстор постоянно споменаваш за ЗУТ ,като някой ще си помисли че това е библията? обаче защо ти не вземеш да я прочетеш!! Сега ще се обоснова какво имам предвид : къща или вила нема значение това е обект 5 категория и надзор не е задължителен!!!!! Има договори образец с технически ръководител в общината поне в нашата е така попълвасе и това е.Необходимо е само техническия р-л да е завършел А.С. не геодезия примерно.Той ще ти води всички книжа./като чета изказвания в тоя форум много хора пишат абсолютни глупости и лъжи,между другото Кеноби не еот тях/
Имам каща на село с много голям двор в които искам да направя нещо. Идеята ми като цяло е това нещо да го отделя и в крайна сметка да продам. Мога ли да си направя примерно гараж, лятна кухня или друго по-голямо без разрешителните които трябват като за нов строеж на къща. Защото на село е по-различно и някой може да се сблъсквал с това. Ясно ми е, че пак трябват некакви документи за това новото "нещо", но незнам какви и има ли я тази вратичка като възможност?
Благодаря предварително.
Master_Kenobi - V.I.P.
Като ще го продаваш, каква е целта на това "нещо"? Да вдигне цената на имота ли? Смятай, че може да стане точно обратното - да я свали! Особено, ако е без документи.

На село не е по-различно от гледна точка на закона. Но на село може да не спазиш закона и да не ти направят проблем. Това е разликата.
Но ако кажеш защо ти е да го строиш това, явно непотребно на теб "нещо", може и някой да даде акъл... :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Главоблъсканици, свързани със строеж на къщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: