Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
crez - майстор
n.nikoloff написа:
crez написа:
... Прочети учебника по защита на дървесината за ЛТУ и ще ти се изяснят много неща.
Тоз учебник не съм го виждал, но съм учил и взимал изпити по Защита и модифициране на дървесината във ВЛТИ, а не в ЛТУ. (Надявам се да се вижда разликата)
Много отдавна вече не ВЛТИ а ЛТУ справка http://edu.ltu.bg/typo3/
crez - майстор
housedoktor написа:
n.nikoloff,много добре казано,не знам как в 21 век им хрумват на хората подобни архаични идеи ,при условие ,че пазара е залят с лакове и импрегнанти.
Прадядо ми е намазал гредите на къщата с катран и вече над 100 г. не са мръднали с приятно кафяв цвят на действително старо дърво, но ти не можеш да ми гарантираш с тая нова химия как ще изглежда твоята врата след 15 г?????? :? :? :lol:
housedoktor - майстор
Е ,едно време са общували със димни сигнали,а сега има интернет !!!Да се усъвършенстваш-значи да се променяш.Импрегнирането с масло помага,не го отричам ,но има далеч по-добри материали ,които избягват недостатъците му .А 100 г,неведнъж съм казвалза мене е ново строителство :lol: .Личен избор на всекие какво ще използва.Именно затова е и запитването във форума-да направи избор между старото и новото.

Тема "Дайте съвет за защита на дървесина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: