Това със сайдинга не мога да го повярвам че го е надупчила градушката,все пак той се слага на стените.Свалял съм сайдин на 5 години чешки,все си седеше жилав като ламарина с чука не можех да спукам камо ли градушка да го продупчи
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
masterrichi
- специалист
66 мнения в "къща за 2 дни"
Тани
- модератор
И аз не вярвам да има поражение по сайдинга от градушка - трябва да е бил голямо менте! Давам гаранция за този които съм монтирал , че ще ти е адски трудно да го повредиш с камък колкото юмрука ти , дори да го хвърляш право срещу него! То от тази градушка дето се е изсипала трябва керемида да не е останала здрава!

zmeios
- специалист
Значи за сайдинга.
Живял съм известно време зад океана, на северозапад. Там всички нови къщи правят със сайдинг, като се почне с тузарските замъци и се свърши с четирифамилните коптори.
Повреден сайдинг не съм видял. А то се вижда, нали формира фасадата
За времето там пък изобщо не ща да коментирам - 360 дни от годината вали дъжд, духа солен вятър от океана, има милиони смрадливи коли... ако там издържа, значи тук в България гарантирано ще изтрае.
П.С. За да бъда честен, да кажа все пак - мой роднина искаше да си облепи със сайдинг къщата (тук в София) - отказа се щото цената излезе майка плаче, и три лели метър.
Живял съм известно време зад океана, на северозапад. Там всички нови къщи правят със сайдинг, като се почне с тузарските замъци и се свърши с четирифамилните коптори.
Повреден сайдинг не съм видял. А то се вижда, нали формира фасадата

За времето там пък изобщо не ща да коментирам - 360 дни от годината вали дъжд, духа солен вятър от океана, има милиони смрадливи коли... ако там издържа, значи тук в България гарантирано ще изтрае.
П.С. За да бъда честен, да кажа все пак - мой роднина искаше да си облепи със сайдинг къщата (тук в София) - отказа се щото цената излезе майка плаче, и три лели метър.
masterrichi
- специалист
zmeios написа:П.С. За да бъда честен, да кажа все пак - мой роднина искаше да си облепи със сайдинг къщата (тук в София) - отказа се щото цената излезе майка плаче, и три лели метър.Що да е толкова скъп ,в Раковски сайдинга е 15лв.м2. Пълен пакет с изолация профили,ъгли и монтаж тука в Хасково фирмите взимат 45 лв.м2.
impreza
- напреднал
masterrichi написа:Най трудно и бавно на тези къщи е да прекараш проектите през общината,миналата седмица вкарах вече завършеният ми проект на моята нестандартна къща здраве и живот на есен я почвам и ще има солиден снимков материял,проекта си е авторски и изпълнението ще е мое,приемам полезни съвети от всекиго.като идея е много готино и разпределението е доста подходящо като се вземе впредвид,че всяка баня си има санитарен вазел е добре...
обаче аз бих си е направил от кнауф такава с 2 пласта отватре,фазер отвън(с мин.мазилка разбира се) и вата между тях и метални колони през опредцелено разтояние да не фръкне от виелици и ще стане супер....
е и ако се направят някое друго окачено таванче за красота ще саздава доста уют.....
Тема "къща за 2 дни" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература