Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
elenas - напреднал
и последните за сега от там, за сега само 2-3 отговора има, че е харесано това което ви представям, чакам още такива, даже и отрицателни. По късно ще направя хронология и на старата къща да ви покажа

Прикачен файл

VM.jpg
VM.jpg (61.41 KиБ) Видяна 4711 пъти

Прикачен файл

vxodovete na 1 etaj.jpg
vxodovete na 1 etaj.jpg (55.7 KиБ) Видяна 4711 пъти
housedoktor - майстор
Ами добра работа е.Браво.Ако държиш на забележки то имам
Субективно е, но двойните подпори над колоните ми идват в повече.Гипсокартона около прозорците се зарязва ,а не се съединява в ъглите.Стълбата е с голям наклон, ако няма място бих използвал зарязани стъпала (space saving steps).
dito - специалист
housedoktor написа:
Стълбата е с голям наклон, ако няма място бих използвал зарязани стъпала (space saving steps).
В този край май всички стълби в стари къщи са така. Дори и външните, където има много място, са под 45 градуса. Влизал съм в няколко над 100 годишни и са все така - определено си има очарование, дори да не отговаря на съременните норми. Включително и като височина на стъпалото (макар че големите стъпала са заради това, че Балканът ражда големи хора :!: :-D )

Иначе и на мен ми направи впечатление гипскартона около прозореца.

П.П. Ооо, чак сега видях, че си градски :lol:
Последна промяна от dito на чет сеп 03, 2009 10:45 am, променено общо 1 път.
elenas - напреднал
Привет, благодаря ви за забележките. За гипскартона научих нещо ново, а относно стълбите те си имат и парапети, но още не съм ги сложил, а и както казва dito в този стил къщи стълбите са такива.
housedoktor радвам се, че се включи в темата ми, както се радвам и на всички други, ти нали също си от нашия край, не си ли бил в такава къща, като ги миниш три пъти и вече не ти изглеждат толкова стръмни :wink:
bisermonov - специалист
Колега един въпрос освен тези скоби някаква друга сглобка или захващане греда за греда имали?? :? :? :? Иначе дървото си е класика всичко друго идва и си отминава но то остава стига да е сухо добре обработено и монтирано и ще те надживее. Аз също съм му голям фен. :) :) :)
Стефан - майстор
Разгледах внимателно всички снимки. Доста труд е хвърлен, ама.... Май няма снимка, по която да нямам забележки. Не ме обвинявайте в черногледство. Човека от това има повече полза, отколкото от хвалебствията и възхищенията. Поне така мисля аз.

Конкретно. Най не ми хареса барплота. Безвкусица и смесица от различни материали. Освен това е строен от отпадъчни материали, и доста вертикални фуги се засичат. Не разбирам още защо се разваля красотата на дървото в съчетание с гипскартона? И защо се товари конструкцията допълнително с два реда турски керемиди? Освен, че нещо не е наред конструктивно на втория етаж, аз не намирам място на отпадъчните тухли като пълнеж. Да не говорим за чеповете /някъде им казват съкове /, че са поставени хоризонтално, а не вертикално.

И още, и още. Дано колегата не ми се обиди, а да се замисли дали съм прав. То, опита идва и с годините, критиките,......
masterrichi - специалист
И един въпрос за гипсокартона ,на какво го закрепваш върху дървени ребра ли или върху метални профили разположени хоризонтално.Инак изпълнението ми харесва автентично е навремето така са строели къщите грубо.
Dansaver - специалист
Дървото наистина е класика и никога няма да е демоде, но аз лично съм много скептично настроен за намирането на качествен дървен материал в БГ. Похвали за къщите, но Стефан е прав даже се учудвам, че е толкова "мек" :-D :-D :-D , едно време беше доста остър.

Нямаше ли възможност и стените да са от дърво? Примерно ламперия?
И кухнята наистина е "тежка", а относно клиентите - от теб зависи да стане това което е правилно и красиво, понякога те самите не знаят какво ще се получи /и аз в това число/ затова просто трябва да ги убедиш.
elenas - напреднал
Здравейте, почвам с отговорите.
Отговор към bisermonov относно захващането на гредите, да има, ние държим на качеството и сигурността, лично нашето мнение беше, че няма смисъл от скобите, но клиента ги поиска и даже той посочи местата където да ги поставим. Хващаме гредите с гвоздей, а при по- големи обекти задължително и скоби, но се стараем да ги крием.
elenas - напреднал
Отговора ми към Стефан, благодаря за критиката, прав си за нея, че понякога е по- полезна от хвалебствията, но човек се учи докато е жив, и от двата вида, но мисля, че съм научил доста неща от моята практика която вече е над 15 години.
Какво имаш предвид с това си мнение "Освен, че нещо не е наред конструктивно на втория етаж" ?
А ти се замисли как да се построй обект с нови материали, когато всеки ти казва да излезе по- евтино и съм с ограничен капитал, а това като отпадък за стара тухла не го приемам при положение, че са ми доставяли запечатани палети при който 1/3 от тухлите са начупени.

Конкретно за барплота, найстина изглежда груб, но когато се пусне в експлоатация внася странно усещане, а и действа много добре като прикритие на неизпълнени задължения . Ето ти снимка на барплот който се използва. :

Прикачен файл

barplota v Elena.jpg
barplota v Elena.jpg (75.32 KиБ) Видяна 3934 пъти

Прикачен файл

Picture 001- barplota.jpg
Picture 001- barplota.jpg (66.96 KиБ) Видяна 3934 пъти

Тема "Харесва ли ви?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: