• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
ribnikolaevi - майстор
Извинявай, бързал съм при четенето. Щом са единички тухлите не се безпокой. От обратни греди нямаш нужда. Това, което те биха носили, всъщност ще го носи тухления зид. Направи си връзката стар-нов бетон, "да е мирно селото".
Ако имаш други въпроси - питай, доколкото разбирам - ще отговарям.
Mitaran - помощник
още работим в офиса, днес ни е работн ден, утре ще сложа снимки, че телефона не може да снима на тъмно. щото колкото и да говора няколко снимки ще ви покажат ситуацията... така че джентълмени до утре...
yanislav - напреднал
Идеята за консултация с колега конструктор, за мен е задължителна, макар че явно си решил да не го равиш.
Тъй като ти пипаш конструкцията на сградата:
1. Това така или иначе си става незаконен строеж, така че рисковете си остават за теб.
2. Решението за изпълнението е на конструктора, с което той поема и отговорноста.
3. Информацията на "ribnikolaevi" и "zdravko_dimitrov1986", общо взето, маркира най-разпространените методи и способи за изпълнение.

Независимо от всичо моето мнение е че задължително трябва да се консултираш с конструктор. Разбира се това е свързано с плащане, не вярвам някой колега да го направи без пари.

Тея метални профили не разбрах, къде и за какво са слагани.
Не можеш просто да излееш плоча върху старата и проблема да се реши. Трябва да се предаде натоварването на съществувашата конструкция.
Методите за връзка стар и нов бетон, са все още на ниво развитие, не знам да се е стигнало до някъкво кой знае какво ниво на развитие. Материалите за връзка стар нов бетон са малко и без гаранция на крайния резултат. Най сериозни са Сика с техния материал н той самият не върви с гаранция за резултата.
  • 1
  • 2

Тема "Дебелина на плоча 6см..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: