Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Серафим - помощник
На втория етаж има 4 колони,от четирите страни на къщата,на квадрат са разположени, по средата няма.
zdravko_dimitrov1986 - специалист
Значи госпожо дайте малко повече информация за къщата. За 4-те колони ми се струва доста странно - за цяла къща само 4 колони. Ако е истина къщата е доста малка.
Дайте някаква примерна схема или чертеж.
Малко повече информация за самата къща - схема на носещата консрукция, каква е конструктивната система, кога е строена също са доста важни. И още доста други.
Инаме покриви бол - плоски, скатни, едноскатни, двускатни и така нататък. Вие искате двускатен покрив.
Аз лично не виждам смисъл да заменяте дървената покривна конструкция със стоманобетонна такава.
Дори да се налага нова покривна конструкция /поради компрометиране на съществуващата или др. причини/ пак бих избрал дървен покрив.
Поздрави.
Серафим - помощник
zdravko_dimitrov1986 написа:
Значи госпожо дайте малко повече информация за къщата. За 4-те колони ми се струва доста странно - за цяла къща само 4 колони. Ако е истина къщата е доста малка.
Дайте някаква примерна схема или чертеж.
Малко повече информация за самата къща - схема на носещата консрукция, каква е конструктивната система, кога е строена също са доста важни. И още доста други.
Инаме покриви бол - плоски, скатни, едноскатни, двускатни и така нататък. Вие искате двускатен покрив.
Аз лично не виждам смисъл да заменяте дървената покривна конструкция със стоманобетонна такава.
Дори да се налага нова покривна конструкция /поради компрометиране на съществуващата или др. причини/ пак бих избрал дървен покрив.
Поздрави.
Благодаря ви че сте ми отговорил,че някой други явно са ме взели на подбив. Сега да кажа за къщата наистина е малка 40кв.м,а за колоните дори не съм сигурна че са четири,така предположих. Извинявам се на някой потребители за некомпетентността си. Къщата е строена 1982г.,между първия и втория етаж е плоча. В момента разполагам с една скица,която мога да прикача.
Здравейте. Защо Серафим след като сте дама.
Иначе по въпроса - защо ви е нужен бетонен покрив. Един качествено изпълнен дървен покрив също е прекрасен.
Относно скицата - зависи каква е. Ако е на имот и нанесена сграда в него няма смисъл от нея.
Къщата има ли проекти изготвени за нея. Главно ме интересува дали има конструктивен проект.
Сега във вашият случай - това, че между двата етажа е плоча ме навежда на мисълта, че имате стоманобетонни колони поне до вторият етаж. От вторият етаж нагоре има два варианта - по добрият е, ако имате стоманобетонни колони и после стоманобетонни греди, на които ляга дървената покривна конструкция.
Пак искам да попитам - защо ви е бетонов покрив.

Ако твърдо сте го решили ще трябва да дадете доста по сериозно инфо за къщата - чертежи и др. за да можем да ви дадем насоки.
Задължително се консултирайте и с конструктор. Той ще направи обследване на съществуващата конструкция на сградатаи ще даде своето становище, дали тя ще може да понесе натоварването от новата покривна стоманобетонна плоча. Не действайте самосиндикално.
Имам голямо желание да ви помогна, но трябва доста по сериозно инфо.
Ще пиша отново утре сутринта.
Поздрави и лека вечер на всички.
Серафим - помощник
http://alexyani.snimka.bg/properties/sk ... 2.16112601 Това е скицата с която разполагам в момента,не зная дали ще помогне за да ми дадете по-точни отговори.Също така забравих в предишния пост да кажа,че има плоча и над втория етаж,тоест под покрива10см. Искаме такъв покрив защото се прави веднъж и се приключва за разлика от керемидите които имат нужда да се пререждат през няколко години,да се сменят изгнили дървени подпори и т.н. Също така съм го виждала направен,отгоре с изолация боядисана същия цвят като на керемидите и наистина изглежда много добре. А съм Серафим,защото пиша от профила на съпруга ми. Лека вечер и на вас.
Последна промяна от Серафим на ср ное 25, 2009 8:32 am, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Незнам кой ви е дал акъл за бетонен покрив, помисли за метална конструкция на покрива . При положение че имате плоча над втория етаж ,ще лека и без излишни глупости ,кото кофражи ,леене на бетон и други подобни простотии на "традиционо строителство".
П.П.- Къщата ми е на 100 години ,камък без никакви бетони и дървена конструкция на покрив от салкъм.
Добро утро. Това, което сте показали са чертежи от проекта по част ,,Архитектурна". Вашият покрив в момента е двускатен.
За дървеният покрив - ако е изпълнен качествено, ако дървените елементи са обработени добре и с подходящите материали, ако се е използвала качествена дървесина - ремонтите са далеч на по голям период от 3-4 години.
Пример - чак миналата година претрисахме керемиди на къщата - която е строена през 60-те години. Направете си сметка.
Пак повтарям за мен смисъл от бетонен покрив няма. И ще ви изреда причините.
1. Трудоемък е за изпълнение.
2. Ще трябва да се маха старият, евентуално да се правят нови констр. елементи които да носят този покрив.
3. Къщата не е първа младост - ще имате няколко тона бетон над главите си - лично за мен - това ме подтиска и притеснява.
4. Като почнете да махате старият и да правите нов стоманобетонен покрив в зависимост от това къде се намира къщата ще се искат проекти, разрешително за строеж, после надзор или технически ръководител - едни излишни пари. А това няма да е евтино.
Ащо пък тръгнете на своя глава да го правите и съседите ви направят проблем - ще бутате да знаете.
Като заключение - НЯМА СМИСЪЛ.
Ако ли пък твърдо се го решили - влизайте във филма. После като ви завърти административната пералня ще ви се иска да не се бяхте захващали с това.
А и във вашият случай ми се вижда доста трудно изпълнението на бетонен покрив.
Поздрави.
Серафим - помощник
В какъв смисъл съседите да ни направят проблем,ние няма нито да пристрояваме,нито да повдигаме. Искаме да сменим покрива. Интересуват ме фирми и цени,защото повечете се наемат само,ако е равен покрива. Все пак ви благодаря за мненията на всички. По нагоре видях че някой предложи метална конструкция,което също ми изглежда добър вариант,ако може малко мнения и за това. Истината е че сме съгласни на всякакъв друг вариант,без дърво. Още веднъж благодаря на всички включили се по темата.
Госпожо за вяко нещо различно от претрисане на керемиди се иска строителноразрешение.
Ако съседите ви са гадни ще берете доста ядове.
вие упорито се отказвате от най доброто - дървото.
За металната констр. да кажат други колеги, които са правили такива.
Тя също не е лесна за изпълнение - искат се добри заварки от квалифицирани заварчици. Предполагам ще трябва и някакво противопожарно покритие да се нанесе на металните повърхности.
Аз съм твърдо за дървото. Поздрави.
jekasus - майстор
Серафим написа:
В какъв смисъл съседите да ни направят проблем,ние няма нито да пристрояваме,нито да повдигаме. Искаме да сменим покрива. Интересуват ме фирми и цени,защото повечете се наемат само,ако е равен покрива. Все пак ви благодаря за мненията на всички. По нагоре видях че някой предложи метална конструкция,което също ми изглежда добър вариант,ако може малко мнения и за това. Истината е че сме съгласни на всякакъв друг вариант,без дърво. Още веднъж благодаря на всички включили се по темата.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=15593

Тема "Направа на бетонен покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: