• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
BoBo72 - специалист
За останалите специалисти , човека май се доближава до заветната цифра от 500Е.м.кв. , за да влезе да живее!!!! :-D :-D :-D :-D :? :? :? :? :lol: :lol:
Jason - специалист
Младене, мен ако питаш баце, забрави да изхвърляш кирпича!!!
Вземи си помощ(общаци, приятели или каквото намериш), събори го внимателно, като отделяш здравите кирпичи. После ги складирай някъде из двора и ги покрий срещу дъжд и вода от долу.
После можеш да ги използваш, като част от зида. За топлоизолация а не за носещ зид. Ще спестиш доста мънгизки. Ще имаш естествен изолатор, за който няма след 2,3,4 или пък 10 години да се окаже канцерогенен или пък кой знае какъв още може да се окаже един нов за пазара материал. Тук визирам конкретно азбеста, с който напълниха целия свят, докато се оказа, че е канцерогенен и хайде сега пък дружно да го сменяме!?!
Живял съм и в панелка и в тухла/вар къща и в кирпичена къща. Гарантирам ти, че за топлоизолация кирпича е с няколко обиколки напред пред останалите. В момента плащам 1200-1300 лв. ток за цяла година. Бойлери, печки, 3 климатика...всичко на ток.
Аз мисля, че 100лв. на месец за ток(средногодишно) в самостоятелна къща си е супер!!!
Ако решиш да изхвърляш кирпича, питай наоколо все пак. Може и да намериш някой да го купи. Аз лично може би ще търся за новата ми къща, но понеже предполагам, че сме далече един от друг не го приемай, като покана а по-скоро, като потвърждение, че има хора, които търсят да закупят кирпич.
Хайде успех.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "помощ, с проект или без, строеж на село,," | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: