• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
nihonjin - специалист
И аз да повторя:
1. Задължително XPS (Фибран и други подобни)
2. Найлон само между земята и Фибрана
piron45 - майстор
Благодаря на всички отзовали се с мнение. Ще се вслушам в съветите. Днес вече купих 3 кубика стиропор / това са точно 10 пакета /. Струваше ми 396лв. Така че от събота ще започвам офанзивата.Като приключа ще хвърля някоя снимка.
complast - специалист
Стиропор не правеха ли в Самоков.Какъв е тоя скъп сторопор.
stenmark - специалист
EPS на Weber 90лв/m3 XPS на Fibran 170лв/m3 поне тук са такива цените/не е 5% разлика/ но навсякаде където слгат замазка ползват XPS
piron45 - майстор
Стиропора се произвежда в Самоков, затова и си купих от него че ми е под носа. По скъп е от обикновения защото е с по голяма плътност, от същия се правят и панели за хладилни камери. Дават го и за подова изолация.
Обикновения с малка плътност е на цена 58лв/м3
FMaster - специалист
Едно не ми е ясно .. защо пускате теми със запитвания, като си правите каквото сте си решили ... безмислена тема !!!
Хората ти казват бяло, ти ... ок днес си купих черно и почвам ...
За мен няма логика ... :?
piron45 - майстор
Колега, извини ме но вместо да се нервиш да беше прочел за какво ми беше питането в началото на темата. Питах конкретно дали да слагам найлон от двете страни на стиропора. Хората ми отговориха че няма смисъл и така ще направя . Ще сложа само от долу. Още от начало казах че ще правя изолация със стиропор, който е с по голяма плътност от обикновения и става за подова изолация.Цените на Фибрана и подобни продукти са доста над тази на стиропора. Тъй като бюджета ми е тънък се опитвам да постигна максимално добро качество с възможно по малко средства. С много пари и добри майстори всеки може, но я се опитай да правиш от изоставена постройка къща и то сам , при положение че никога не съм се занимавал със строителство. Всички работи по строежа, които се налага да правя ги уча в интернет предварително и после експериментирам. Е, не винаги се получава толкова добре колкото ми се иска , но пък е задоволително след като не съм давал пари за работа.
Хайде със здраве
  • 1
  • 2

Тема "Питане за изолация и замазка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: