• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
sety - напреднал
здравейте отново
тазгодишния строителен сезон е открит и полека лека вече се работи на обекта :) майсторите сме аз,три приятелчета една голяма скара и пълна кофа с бира в кладенеца :-D

Прикачен файл

070520101555.jpg
070520101555.jpg (140.5 KиБ) Видяна 7320 пъти
zdravko_dimitrov1986 - специалист
евала за ентусиазма.
Доста работа ви чака.
Моля - прилагай повече снимков материал, че ми е интересно.
Ако може с нещо да сме полезни питай.
Поздрави.
sety - напреднал
въпроси имам колкото искате
мисля да направя подовата плоча за да мога да си зидам вътрешните и външните стени преди да се отлее горната плоча.за целта обаче трябва да се направят още две стоманобетонни колони за горната плоча.ето и снимка на дупките за фундаментите им с р-ри:700/700 h800

Прикачен файл

160520101797.jpg
160520101797.jpg (170.67 KиБ) Видяна 7211 пъти
sety - напреднал
идеята е да стане така:

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (85.38 KиБ) Видяна 7209 пъти
sety - напреднал
с оранжев цвят са стените които запазих а със зелен са стените които съборих до земята и запазих основите им.мислите ли че ако се направи подовата плоча да стъпи на старите основи на старите стени и на двата фундамента на новите колони ще бъде достатъчно за да се получи нещо такова в последствие

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (71.32 KиБ) Видяна 7173 пъти
crez - майстор
Димитър Шиклев написа:
Очудих се, че моето име е цитирано тук и влязох да видя. Още повече, че от създаването на вестник "Направи сам" го събирах и още го имам! Хубаво е, че някой чете и списание "Още за къщата", което не е за картинки и в което има много полезна информация, и я пуска и тук. Но когато се копира текст, е хубаво да го има сайта, откъдето е взет той, а не само автора и фотографа! Защото списанието излиза от 2005 год., а се оказва, че има сайт, който е основан на база това списание и копира всичко 1:1 от датата на излизането му, всеки месец!
Не считам, че това е коректно. И тъй като тук статията е копирана от ползувател на форума, давам линк:http://www.ka6tata.com/
Ако в този сайт препратките не са приети, моля статията да бъде изтрита.
С уважение!
Шиклев
Господин Шиклев, аз статията от поста си съм я преписъл от списанието, без да знам че има сайт, затова не съм постнал и снимките към статиятя, но съм упоменал авторите. Съжалявам ако съм засегнал някого. Приемете моите извинения.
Такова нещо като подова плоча няма - има плоча или настилка.
Настилката работи като греда на еласт основа един вид.
Настилка се прави върху добре уплътнен насип, като от долу се сложи поне найлон. Арматурата - мрежа от ф6 или ф 8 през 20см и така.
Говорим за настилка - на кота 0.00 - нали.
Като ти гледам втората снимка - гп 2 - това голямото помещение от 34м2. Ако ще правиш плоча над него подпорните разстояние са ти доста голями - ако конструктор ти сметне плочата става, но ако я правиш сам арматурата има риск, защото разстоянията са доста голями.
Мисълта ми е, че може да се помисли и за още някоя колонка.
Поздрави.
Георгиев - специалист
Е, може и без колона в средата на стаята, ама една греда около от 25/40 от едната колона до другата да разделиш полето на две, ще е добре.
По късата страна въпросното поле от 34м2 излиза над 6м.
Проста греда за такова разстояние отива на височина 60смт а може и повече. За тази греда като се сметне макс момент ще излязът бая голями железа.
Иначе и гредата определено е вариант, стига да се обмисли добре.
Поздрави.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "ремонт на около 100 годишна къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: