Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
toni_g79 - специалист
Всичко е добре освен вайнъл сайдинга-лично мнение формирано от наблюдение върху него(особенно този на лентите),но това си е мое мнение и не го натрапвам,само лекинко ви давам да си имате едно на ум :-D
MamaMy - майстор
Защо не използвате директно метален контейнер? Някъде имаше тема за къща от такива. :)
Не искам да ползвам контейнери,защото ще им излезе име "при контейнерите" и тогава става лошо за този който инвестира в случая - аз.
joton - напреднал
toni_g79 би ли споделил наблюденията Ви над сайдинга. Сигурно ще е много полезно на всички участници във форума.
toni_g79 - специалист
joton написа:
toni_g79 би ли споделил наблюденията Ви над сайдинга. Сигурно ще е много полезно на всички участници във форума.
Като изключим това как изглежда и цената му.
Вероятността да Не бъде сложен както трябва е много голям,от там почват проблемите,като попадане на вода зад него,задържането и проблемите след това,от запечатаната влага,голяма вероятност да се загъне някъде и да се отлепи цял "парцал"
Шум при вятър,.Това,че си иска подръжка почти всяка година-трябва да се мие понеже често лови плесен,особено на по-сенчестите места,до като на по-слънчевите пък избелява и се "опича",което пък води до другия проблем -губи гъвкавостта си и се троши,най-често ниско в основата на къщата,особенно ако няма улуци.
За този на снимката мога да кажа,че един от недостатъците му е избеляването с времето,иначе е много по здрав от този на лентите който е.За принокване на влага зад него не мога да кажа.
Ами това се сещам за сега.Ако човек има пари да си го подържа и му харесва,нека го ползва.Принципно е бил създаден да бъде ЕВТИН вариант за облицоване на къща :)

Прикачен файл

Foundry-Perfection-Shingle-for-2009.jpg
Foundry-Perfection-Shingle-for-2009.jpg (23.53 KиБ) Видяна 6667 пъти
joton - напреднал
toni_g79 Благодаря за отговора!
Идеята ни е цокъл от 4 см фибран с теракот на 60 см височина. Нагоре със саъдинг закрепен на профили за гипсокартон и изолация каменна вата 8 см. Между сайдинга и ватата пароизолация. Южната част е предимно прозорци. За сега това е плана, но има още време да размислим. Сайдинга е един от най-евтините варианти, които можеш да направиш сам без намесата на майстори.
vipltd - специалист
Здравейте,
Препоръчвам Ви не винилов сайдинг,а фиберциментов,който е с много по-добри качества.
С имитация на дърво,практически негорим,не се влияе от влага и вода,може многократно да се боядисва,има и топлоизолационни качества.Дебелината е 8-10 мм.

Прикачен файл

DSCF0118.jpg
DSCF0118.jpg (260.43 KиБ) Видяна 6745 пъти
toni_g79 - специалист
Интересно ми е,как се лови за фасадата тоя фиберсайдинг под него каква изолация топло и хидро се слага и с какво се боядисва,при условие,че едва ли има сатен за външно боядисване,ако има ме поправете,и дали лентите са производствено грундирани ?
vipltd - специалист
Много лесно.
Наподобява дъска с ширина 18см и дължина 250 см.
Монтажа при сглобяеми къщи се извършва върху OSB плоскости и Tyvek/пароизолация/.Скачването е около 3 см,в зависимост от височината на фасадата.Видимата част е 15 см.Монтират се с видии
в тези 3 см,като следващия лист скрива видиите.
Фабрично не са грундирани,на цвят са сиви.
При монолитни фасади ,монтажа се извършва върху дъсчени или метални профили,спуснати отвесно по фасадата.
Между профилите се запълва с топлоизолация.
Не знам каво имате впредвид под "сатен",но има възможност за
боядисване.Материала е практически вечен,няма дървояди,не иска поддръжка.

Прикачен файл

fibersement.jpg
fibersement.jpg (21.56 KиБ) Видяна 6693 пъти
toni_g79 - специалист
На мен материала ми е много добре познат(HardiPlank и HardiPanel),и това ,че е в пъти по-добър от пластмасовия),интересуваше ме в бг как се слага,горе долу ми стана ясно дe,само дето над топлоизолацията задължително трябва да се сложи хидризолация.А това че са сиви не значи че не са грундирани.трябва да се погледне лицевата и задната страна,трябва да има лека разлика в сивото,аз негрундирани не съм виждал.Под сатен имах предвит по-лъскава боя от матовата,по-хубаво изглежда,по-трудно се захабява и не избелява от слънцето,както матовата :)
Имаш ли представа за цените само на платната ориентировъчни?

Тема "Бунгало от метална конструкция - помощ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: