• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vladi1987 - помощник
Здравей те!
Решил съм да започна да стягам таванската си стая, но имам няколко въпроса ще съм много благодарен ако получа отговори.
Та въпросите са ми следните:
1. Покрива е направен от греди и напречни летви, но не е слагано никаква изолация дори не е общит с дъски, а направо се виждат керемидите та въпроса ми е как и по какъж начин да направя изолация.
2. Кое според вас ще е по естетически красиво да я направя с дюшеме или с ламиниран паркет.
3. Стените съм решил да ги направя с ламперия от дърво или да ги правя с гипсокартон кое ще е по добре и каква изолация да сложа и на тях че къщата отвън все още нито е измазана нито има някаква изолация а си е все едно на груб строеж.
Благодаря предварително за отделеното време.
vladi1987 - помощник
ето нещо такова е покрива (снимката е от интернет само горе долу да се има представа за какво става въпрос)

Прикачен файл

64579526_2--VIP--.jpg
64579526_2--VIP--.jpg (39.97 KиБ) Видяна 7367 пъти
EDI - майстор
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=23244 виж тук какси я направих аз.Ще имаш представа как изглежда с ламперия.Под ОСБ-то има 9 см изолация - стиропор под черното дюшеме, после вата и плоскостите.Пода го направи дюшеме, след като го шлайфаш и лакираш, става много уютно.Под ламперията на стените сложи вата, каширана с алуминиево фоло, но се замисли и за външна, поне 6-8 см.Ето малко от процеса на работата

Прикачен файл

Negative0-09-6A(1).jpg
Negative0-09-6A(1).jpg (49.63 KиБ) Видяна 7352 пъти

Прикачен файл

Negative0-11-8A(1).jpg
Negative0-11-8A(1).jpg (52.56 KиБ) Видяна 7352 пъти
vladi1987 - помощник
За външна изолация съм се замислил отдавна но къщата е тип колперация и имам съседи които изобщо не ги ебе апак аз съм на среден етаж над мен има още един и след това имаме по една таванска стая.
А да питам, че изобщо не съм на ясно за тавана си го правил със стенеопор директно под керемидите без да слагаш между тях и стенеопара нещо така ли е или се бъркам и ако е така сигурно е глупав въпрпс :? но няма опастност това да се запали лятото от нагряването на керемидите.
toni_g79 - специалист
Според мен между циглите и вътрешната изолация трябва да има някакво пространство което да се проветрява,а не да е плътно затворено,но може и да греша :?
Армагедон - специалист
Преди да започнеш каквото и да е се увери за наличието на теч !!!!!
Какво ще е предназначението на помещението? Варианти и начини бол.
Това на Еди е много гот .
vladi1987 - помощник
за течове засега няма това е проверено,а за по нататък дано не се получи, а иначе ще се използва за стая за живеене като стая за гости ще бъде :)
EDI - майстор
Стиропора не е под керемидите.Слоевете от вътре навън са така - ОСБ, 5 см вата, 4 см стиропор, старото черно дюшеме, въздушен слой 3 см /над старото черно дюшеме са наковани майките за ОСБ/, плоскости ОСБ и най-отгоре битумни рола с посипка.На практика имам дърво, въздушна междина и ОСБ над стиропора и ватата.Ти върху гредите можеш да си сложиш ОСБ и над него да ковеш скарата и да сложиш керемидите, между ребрата на тавана изолация, после още един слой изолация на кръст и отдолу каквото искаш - ОСБ, картон или ламперия.
vladi1987 - помощник
явно несъм обяснил правилно покрива вече е направен и керемидите са сложени въпроса е когато всичко е направено как да сложа изолация
За по точно ако можете да си представите че влизате в таванска стая и виждате голи стени на тухли под на бетон и тавана като се погледне се виждат гредите, летвите и керемидите, дано стана малко по ясно.
EDI - майстор
Ясно ми е, но тогава става сложно, направил си доста голяма грешка.Помислих, че първо ще пренареждаш керемидите.Първо ти трябва мембрана, с която да облечеш цялото пространство под керемидите, ще я закрепиш с такера за скарата на кремидите.Реди я от горе надолу със застъпване, ако има теч, водата да се отвежда надолу.После запълваш с вата или стирпор разстоянието между гредите.Слагаш още един слой вата с алуминиево фолио напреко и след това каквото искаш за облицовка.Ако се обитава постоянно, ти трябва поне 20 см изолация.
  • 1
  • 2

Тема "Таванска стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: