• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vladi1987 - помощник
ок, а би ли ми препоръчал някаква мембрана която да използвам и пак тъпия най-вероятно въпрос когато сложа мембраната и под нея вата и след това ламперия няма опасност някое от тези материали да се нагрее и да се запали през лятото нали !!!!!!
Последна промяна от vladi1987 на вт дек 14, 2010 3:47 pm, променено общо 2 пъти.
vladi1987 - помощник
Нещо такова предполагам че трябва да направя :)

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (12.2 KиБ) Видяна 6699 пъти
EDI - майстор
Да, точно това имах предвид.Няма никаква опасност от запалване, не се притеснявай.Видове мембрани има доста, просто отиваш в магазина и казваш за какво ти трябва.От към керемидите /№5 на снимката/ да не пропуска вода, а от към помещението да пропуска водни пари, ако се появят такива във ватата.Фолиото под № 2 може да не го слагаш, ако ватата с № 3 има алуминиево фолио.
vladi1987 - помощник
ясно благодаря много когато стана готов ще публикувам какво съм направил :)
8180 - майстор
Влади,
Схемата е чудесна.
Дай линк или поне легендата към картинката да я изкоментираме докрай.
Сложили са и някои допълнителни летви, които според мен са важни, особено №7, а и ще улеснят монтажа отдолу. Летва №7 осигурява междина, чрез която покривът ще се вентилира, което е добре и зиме и лете. Хубаво е откъм стрехата и към билото да има откъде да минава тази вентилация. Другото полезно в №7 е, че създава добър канал за отвеждане на водата при евентуален теч, далеч от перфорациите по горното фолио. Предполагам, че към тази летва фолиото не се кове.
Летва №5 е за удобство и по-малко перфорации във фолиото. Сигурно може да се спести, ако е читаво фолиото и добре се държи с такер.

В описанието на картинката сигурно ще видим и една корекция към обяснението на Еди, която ще си позволя:
Горното фолио (според мен, №6 на картинката) трябва ДА Е ПАРОПРОПУСКЛИВО, а да спира вода и вятър - най-добре специализирано такова.
Долното - обратно. Ако не е алуминиево с ватата - специализирано пароНЕПРОПУСКЛИВО или в краен случай по-читав полиетилен. При ТИ със ЕПС, което не добре откъм пожар, долното фолио може да отпадне.

В останалото обясненията на Еди са чудесни.
EDI - майстор
Да 8180 го е казал по-точно от мен за подкеремидното фолио, това имах предвид, ама гледам, че не съм се изразил правилно.
vladi1987 - помощник
http://www.baumarket.bg/product/ursa_sf38_100_mm/
Това е самия саит от които просто свалих снимката давам саита защото недава да се копира текста :)
8180 - майстор
Абе копира си се, но не видях легенда-разяснения - копнали са отнякъде картинката без легенда (превод).
Както и да е, имаме консенсус за фолията - действай.
Ако искаш, като се спреш на конкретни пиши пак.
Тивек се водят много добри. Ви Джи Еф ги внасяха, сигурно и други.
Брамак, Изовър също съм гледал.
Tyvek е добра работил съм с нея и нищо лошо не мога да кажа,но ако искаш супер качество потърси Dorken,немска е и е просто супер.Единствения и недостатък е че е страшно скъпа :)
FMaster - специалист
Аз мисля, че калсиката с ОСБ и двойна скара си е истината. Доказали са го годините, а по-добър показател в строителството засега няма. Освен това и този монатж има доста слабости, най важната е че дървото не е защитено от влагата, което води до 100% му деформация, оттам ще ти дойдат последващите проблеми.Успех в иновацията все пак!
  • 1
  • 2

Тема "Таванска стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: