• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
jekasus - майстор
Stass написа:
Spokoiniq написа:
Но дърводелците са си оставили ръцете...Незарязани греди , подложки по 5 санта...ужас
Колега, може ли да попитам колко е сечението на столицата на чардачето пред входа и колко е разстоянието между колоните?
Всъщност чудя се дали няма да е добре да си сложиш някакви "ръчички" на колоните, за да не се огъне с времето гредата.
Масата на един квадратен метър полимер-пясъчни керемиди е до два пъти по-малка, отколкото на керамичните и циментно-пясъчните керемиди. Това позволява олекотяване на покривната обшивка.
nnikbg - специалист
Според мен е станало супер. Нещо подобно смятам да правя и аз. Моля те пусни снимка на балкона ако си го завърщил. По точно как скри керемидите ,със стеничка ли?

Прикачен файл

ss852282_1820x1365_188.jpg
ss852282_1820x1365_188.jpg (65.84 KиБ) Видяна 8839 пъти
Най-напред да кажа, че с голям интерес се запознах с полимерно-пясъчните керемиди. Дори направих един неголям навес, именно предвид добрия им вид, лекота и добро пасване на керемидите, позволяващо по-малък наклон. Какво беше учудването ми една сутрин, когато забелязах от долната страна конденз. За това никой от производителите не говори, а вероятно при затворена конструкция (обшивка) в повечето случаи дори не си дават сметка за този ефект, но според мен може да се превърне в сериозен проблем. Аз просто се отказах да остъклявам навеса.
И още един ефект забелязах: снегът върху навеса се топи далеч по-бързо отколкото този по покривите наоколо.
Прикачен файл:
26122009(001).jpg
26122009(001).jpg (51.54 KиБ) Видяна 7349 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Навесите - зимна градина и сайвант" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: