• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
n.f - напреднал
Зравейте колеги.Колко е дневната надница на строиттел за обща работа?
torbalan - Дървен философ
сигурно зависи в кое населено място си...

в наше село общак, дето като му кажеш кво трябва да свърши и го оставиш сам, и като се върнеш - свършил го е.. бачка за около 20 кинта на ден...
ArturDent - Почти Безобиден
При мен, качествените искат 30 лв.
А прост общак може и за 20 да го наемеш.
n.f - напреднал
Благодаря става дума за Пловдив
messershmit77 - специалист
ArturDent написа:
При мен, качествените искат 30 лв.
А прост общак може и за 20 да го наемеш.
колега,може ли да разясниш второто изречение , благодаря.
ArturDent - Почти Безобиден
Под "прост общак" имам предвид общак, на който трябва постоянно да му казваш (през 30 мин), какво да прави. Ако не му кажеш - стои и си чеше ... т...те. А като му кажеш нещо по-сложно от това да копае дупка, трябва да му обясняваш всичко стъпка по стъпка...и да го следиш дали го прави така.

Имал съм общаци, на които можеш да им кажеш да направят "това и това". След като го свършат ми се обаждат по телефона и казват, че са го свършили. Ако не им отговоря си намират друга работа (полезна) и го свършват качествено. Затова съм им плащал повече. И... не ме лъжеха. Ама трудно се намират...
torbalan - Дървен философ
много точно обяснено :)

и при мен случая е аналогичен...
SHL - специалист
ArturDent написа:
Под "прост общак" имам предвид общак, на който трябва постоянно да му казваш (през 30 мин), какво да прави. Ако не му кажеш - стои и си чеше ... т...те. А като му кажеш нещо по-сложно от това да копае дупка, трябва да му обясняваш всичко стъпка по стъпка...и да го следиш дали го прави така.

Имал съм общаци, на които можеш да им кажеш да направят "това и това". След като го свършат ми се обаждат по телефона и казват, че са го свършили. Ако не им отговоря си намират друга работа (полезна) и го свършват качествено. Затова съм им плащал повече. И... не ме лъжеха. Ама трудно се намират...
Леле мале, само ако знаеш колко си прав! :thumbs:
boltik - специалист
С една дума универсални общаци . А как се възприема заплащането почасово?
ebahti - майстор
Ми у целия свят плащат на час....аз им казвам така-примерно има 5 дупки за копане по 5 кинта на дупка-25лв. Ако щеш ги копай за 1 час,ако щеш и за 1 ден-парите са толко :)
  • 1
  • 2

Тема "Надница на строители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: