Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
smlxl - специалист
ЧефоС написа:
Мисля, че няма как да използваш и мазилката. :lol:
Аз пък мисля, че има. Ще замерва с парчета мазилка по-мързеливите роднини или приятели ако скатават :stock1:
smlxl - специалист
Ами с тия ухилени емотикони дето си ги сложил човек остава с други впечатления, ама както кажеш...
ЧефоС - специалист
Предлагам да не спамим темата. Позволил съм си един емотикон, но ще го махна. Дано си доволен. Опитвам се да дам правилен съвет на човека.
Вижте за вила не става. Няма обзавеждане. За продан има много материал в нея а да го продам без пари защото е на такова място не искам, предпочитам да го използвам и ако има някои които може да ми даде компетентно мнение колко 6те спестя и колко пари 6те ми излезе груб строеж ще сам му много благодарен!
ЧефоС - специалист
genev84 написа:
... ако има някои които може да ми даде компетентно мнение колко 6те спестя и колко пари 6те ми излезе груб строеж ще сам му много благодарен!

"Колега". Не мислиш ли, че е доста нахално от твоя страна. Появяваш се от нищото, не казваш от къде си, нито за кои населени места става дума. Пишеш хипотетично, а очакваш адекватни резултати. Нали не смяташ, че това е форум от идиоти, които преливат от идеи за благотворителност?
ebahti - майстор
Груб строеж,до покрив около 70м2,с твой труд без да плащаш на майстори-около 15000лв. и то без маза и яки основи,а за къща на 1 ет.А какво ще спестиш-що не земеш елката и да смяташ- колко тухли,греди,керемиди можеш да ползваш от там като си сметнеш и разходите за превоз и пр.
Благодаря за последния отговор! Не съм много компетентен в строителството и незнам колко материали ще ми трябват и какви са им цените. Ако изглеждам нахален извинявам се просто моля за съвети от хора които искат да помпогнат. Които иска да не го прави не искам и не мога да зъдължа никой. За къщата 70 кв. с закупуване на дворното място ли е или без? Документацията колко ти излезе(архитекти и др.)? Мисля че това е една добра сума 15000лв. Като се има на предвид, че за тез пари и боксониера не можеш да си купиш тук в КАЗАНЛЪК, а като се има има на предвид че ще спестя и от материали!!!
ebahti - майстор
15000лв. само строежа-документи,ток,вода отделно...
jekasus - майстор
Евтиния вариант да се пишеш циганин (мангал, ром) , на тях "отгоре" искат да признават незаконните строежи.
Дали е шега, и аз не знам вече :?

Тема "нова къща от стара" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: