• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
моля да ми дадете мнение за ремонт на покрив на къща строена 65 г. мисля да подменя старите летви отгоре да сложа фазер или кроншпан и подпокривно фолио и старите керимиди.проблема е че са използвани кръгли мартаци покрива е четирискатен и се опасявам фазера да не направи тумбак а пък кроншпана пък да не натежи на мартаците,но пък същевременно да има някакво покритие предпазващо от намокряне на тавана защото той е от каратаван и се опасявам да не подаде от евентуална влага. средствата ми са ограничени мисляда излезе с този вариант около 2000-3000лв. с мой труд
ПРИЕМАМ ВСЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ И СЪВЕТИ ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ.
lambov - специалист
Пусни снимки на покрива!
основният проблем е при комините там мисля да обновя ламарината или да сложа платно и да замажа .Имам една лама която прави доста проблеми през зимата когато се топят снеговете.Проблем са и белките които разместват капаците.Столиците ми се струват здрави с някоя и друга пуктинина, но това ми се струва нормално.

Прикачен файл

DSC00033.JPG
DSC00033.JPG (41.82 KиБ) Видяна 5645 пъти

Прикачен файл

DSC00032.JPG
DSC00032.JPG (54.28 KиБ) Видяна 5645 пъти

Прикачен файл

DSC00031.JPG
DSC00031.JPG (47.17 KиБ) Видяна 5645 пъти

Прикачен файл

DSC00030.JPG
DSC00030.JPG (53.3 KиБ) Видяна 5645 пъти
lambov - специалист
Открий на цяло покрива, направи ремонт на конструкцията, прегледай носещите греди и ако се съмняваш в някои от тях ги сменяй докато е време. След което накови дъски или ОСБ-плоскости върху конструкцията и след това слагай подпокривно фолио. Като сложиш фолиото си накови двойна скара от летвички и слагай керемидите.
Аз мислех същото само че няма да разкрия целия покрив наведнъж а 1 или 2 ската.Ще продължа да преглеждам мартаците и ако има някои почнал да си отива ще го сменя. Мисля да използвам осб плоскоти от 6 мм.БЛАГОДАРЯ друго е да се потвърди и от друг човек.
boltik - специалист
peev,конструкцията позволява да се направи обитаем.Носещите греди са изместени отстрани.Купи си покривало,тип чувал за захар.Има най-различни размери.Разпокрй целият покрив.По-лесно се работи.Като спреш,покриваш.Даже и двама да сте ще ти са нужни няколко дена.
ralev - специалист
peev написа:
Мисля да изпозвам осб плоскоти от 6 мм.
Това с тези 6мм е смешна работа, като искаш да минеш тънко по добре си вземи кофражни дъски. Дори и хубави дъски да вземеш пак ще минеш по тънко, вече са по 230лв.м.куб. за разлика от ОСБ около 600лв.м.куб.
Последна промяна от ralev на вт апр 05, 2011 2:19 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
ralev написа:
peev написа:
вече са по 230лв.м2 за разлика от ОСБ около 600лв.М2
Я, пак?
ralev - специалист
Опс коригирах се :mrgreen:
Идеята за найлона е добра. Прав си разкриването на целия покрив е по-бързо и по-лесно . Не съм се интересувал от цените на дъските защото мислех че те може да ме забавят а и гледам конструкцията да е по-лека.това което сметах като цена на целия покрив плюс отгоре плоскостите ми излизат около 800 лв. покривното фолио около100 лв. и летвите все още незнам, смятам да ги поръчам от някоя дъскорезница.Чух а и видя че готовите летви отвътре са по отбрани и не така прави, с влошено качество.Поне към 10 ще се изхвърлят.кое по добре да се грундира или да се безиросва дървото?
  • 1
  • 2

Тема "ремонт на стар покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: