Разрешението за строеж важи 5г. за толкова трябва да имаш покрив т.е. да си завършил грубия строеж.А относно за надзора не е вярно!При мен за 400лв се съгласи,като половината ги даваш отначало ,а другата при акт 16.

tomas1973 написа:Ето и поредните въпроси: С какво е по добре и по правилно да се зида вароцимент или каменно брашно и цимент и каква марка (номер якост) ? Какво съотношение каменно брашно и циментСъщото и за варо циментовия разтвор . Когато почна мисля до около мисец ще качвам снимки за съвети, ако желаете разбирасе.
tomas1973 написа:Имам доста тухли еденички и мисля да заменя четворките с тях.Дали ще е проблемАко ще зидаш само със единички,това става носещ зид и може да минеш само със земетръсни бетонови пояси отгоре ,и чат-пат някоя колона и греда при хола щото е голям,затова намери проектанта да се договориш с него по тоя въпрос,да ти поевтини конструкцията със промяна по време на строителството.Така като ти го е измислил ще ти дойде много нагорно откъм бетон. Дотука видях 6 от 34 колони пък колко са те общо и гредите не мога да кажа щото не се вижда от това,което си показал. Ще се видиш в чудо с бетона и желязото още при основите 1,50 дълбоки и към метър широки ми се струва на дъното щото не се вижда мярката.За едноетажна къща ми се струва много пресилено откъм бетон,май имаш и стъпала нагоре за нещо като втори етаж,но това не променя възможността да се построи с носещ зид от единички къщата. Бетона както изглежда евтин излиза скъп заради количеството, желязото, кофражния материал и труда.Свържи се с проектанта и се разберете!![]()
Става въпрос за външните стени.
tomas1973 написа:Благодаря за отговора.Вече желязото е заготвено и прибрано.Само до кота нула е 3.600кг ,а цялото 8.600кг. Бетона е около118 куб.всичко Още снимки http://tomas1973.snimka.bg/architecture ... 2.22998605Ще удариш към 30 000 лв. само за бетона и желязото. Ако не те плаши карай както си е по проекта!
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: