Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
kalin72 - майстор
Георгиев написа:
Значи, заснемане и експертиза (да ти са изчисли напълно новото положение). Този етап е константа. От тук насетне търси златната среда за изпълнението.
Кой прави такова заснемане? Конструктура искаше да разкърти плочата, за да види докъде е арматурата...
ebahti - майстор
Дзначи,аз като пишман майстор тр. да дойда и да вида на место за кво става въпрос...пиенето и транспоррта са за ваша сметка..............а аз пия и пътувам мноого :roll:
Георгиев - специалист
kalin72 написа:
Георгиев написа:
Значи, заснемане и експертиза (да ти са изчисли напълно новото положение). Този етап е константа. От тук насетне търси златната среда за изпълнението.
Кой прави такова заснемане? Конструктура искаше да разкърти плочата, за да види докъде е арматурата...
А ти как си представяш конструктивното заснемане :-D , разкъртва се на места бетона, броят се и измерват железата и се изчислява наново при новото положение. Все още не се е родил инженерът който ще заснема конструкция само с поглед...
kalin72 - майстор
Все още не се е родил инженерът който ще заснема конструкция само с поглед...
Апаратура за това няма ли?
Георгиев - специалист
Разбира се. Само, че в пъти по-евтино ще ти излезе да ти разкъртят малко бетона и после да си го бетонираш пак. Технологията е нерентабилна, особено когато става дума за малък обект като твоя.
stivemaster - майстор
Колега kalin72 подхождаш лекомислено както към темата която си пуснал така и към проблема който касае.Провери ако обичаш имаш ли ивична основа под тухлената стена(шайба) за която говориш , много е важно.После уточни тази стена между колони ли се намира или това което си дал на картинката е без колони , щото и това е възможно.Ако няма колони и съседните стени са от единички , като събориш съществуващата стена трябва да изрежеш превръзващите тухли и да излееш колони върху които да разположиш профила който ще носи плочата вместо стената която махаш .Не вярвам да си ме разбрал , според това което си написал дотук не би се справил сам , пък и не ти го препоръчвам , все пак там може да влизат и децата ти. Написах ти всичко това не за да се направя на умен а за да ти създам представа за това което да изискваш от изпълнителя като инвеститор, защото в повечето случаи хората не знаят какво искат и получават това което не са си и представяли.
kalin72 - майстор
Много добре те разбрах, и както виждаш, по-горе съм споменал за здрава основа, там, където могат да легнат пилоните. Да, има ивичеста основа под стената, или поне така изглежда, след като е махнато дюшемето. Няма колони, всичко е двоен зид единична плътна тухла. Разстоянието от старата до новата стена е 70-80 см.
Фло - специалист
Ако на мен ми стоеше този проблем,щях да го реша като излея една армирана греда на мястото на горния край на зида,който ще махам. В следната последователност:
-измервам точното разположение на зида от горната страна на плочата
-с хилти правя три отвора в плочата с диаметър 10-15см- на равни растояния един от друг и с дълбочина до нивото на тухлите отдолу
-махам 3-4 реда тухли от горния край на стената,която предстои да преместя и вкопавам отвори в перпендекулярните страни максимално примерно 20 см
-покривам зида с найлон и поставям арматура:фиби ф8мм през 20 см и 6 бр. 10 мм. пръчки по 2 долу,2 в средата и2 в горния край на фибите,привързвам ги за арматурата на плочата и кофражирам стабилно,като връзвам страниците с яка тел или шпилки,които после да останат в бетона
-изливам пластифициран бетон В20 през трите отвора на плочата като "вибрирам " постоянно с удари по страниците на кофража.
След най-малко 7 дена свалям кофража и цялата останала стена под него.
Една греда,която е видима не пречи толкова в банята даже може да е от полза за душ кабината.
Здравейте на всички. Пиша, защото искам съвет за един подобен проблем. Правим ремонт на една къща. Тя представлява - тухлена къща на два етажа, строена 60г изцяло с тухли единички (1 етаж - зид 50см, 2 етаж - зид 25см) и СТБ плочи (между първи и втори етаж (скрита) и втори етаж и покрив, без греди и колони. Искам да бутнем една вътрешна стена от вторият етаж. Lсв стената =2.90м, дебелина 0.25см. На тази стена има и двоен комин. Та отвора, който остане е около 2.25м и там да се направи СТБ рамка, която да поеме и предаде натоварването. Дали са ми осъществими идеите
kalin72 - майстор
smarfietka написа:
Здравейте на всички. Пиша, защото искам съвет за един подобен проблем. Правим ремонт на една къща. Тя представлява - тухлена къща на два етажа, строена 60г изцяло с тухли единички (1 етаж - зид 50см, 2 етаж - зид 25см) и СТБ плочи (между първи и втори етаж (скрита) и втори етаж и покрив, без греди и колони. Искам да бутнем една вътрешна стена от вторият етаж. Lсв стената =2.90м, дебелина 0.25см. На тази стена има и двоен комин. Та отвора, който остане е около 2.25м и там да се направи СТБ рамка, която да поеме и предаде натоварването. Дали са ми осъществими идеите
Да, осъществими са идеите ти :)
Аз си реших проблема лесно - разкърих плочата над стената, уверих се, че арматурата върви от край до край, и бутнах стената. След това бутнах и комина до тази стена, а след седмица и продължението му на втория етаж. Все още не съм иззидал тухлена стена на първия, а за втория ще бъде лека, от гипсокартон.
Това е, просто провери със сигурност дали има арматура от край до край на плочата над стената, и действай внимателно.

Тема "Въпрос за преместване на стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: