• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stenmark - специалист
Нещо да не съм разбрал погрешно,ще лепиш с лепило за топлоизолация?Ако е така си в голяма грешка,лепи с флексово лепило!!!
маречков - специалист
Не, не си разбрал погрешно. С лепило за изолации мисля да лепя. То сега какво ми казваш, че сичко дололу и пак ли?
Каква е разликата между тея лепила? Питам щото за една тераса майстора ме накара да купя лепило от 27 лв торбата и нямам плочка дето не се отлепи, после ги наредих сам с това лепило за изолацията и не са мръднали. Ако добавя по някаква част цимент в това лепило няма да стане по силно?
А със или без фуга да ги редя и да мокря ли гнайса?
stenmark - специалист
Гнайса няма нужда да го мокриш,а относно лепилото например флекса на Вебер струва 15лв.А свалянето ,това само ти можеш да решиш да го направиш.За фугата няма значение,важното е да няма място после откъде да влезе вода.
Христо Христов - напреднал
Видях, че е писано по тази стара моя тема и реших да споделя как реализирах идеята си :) .
Върху фибрана направихме шпакловка със стъклофибърна мрежа, след това върху шпакловката минахме още една ръка със ситен гребен.После монтирахме отгоре мрежа от тази, която се ползва при подовите замазки, както по горе предложи колегата Савов - с дълги дюбели през фибрана, но ползвахме и парчета арматура.Лепилото за гнайса беше флексово на Вебер.Гнайса не се мокри преди полагането, но се зашпаклова страната, която ще се лепи.Освен това се шпаклова и основата, където непосредствено се лепи за да се залепва "мокро върху мокро".След наместване на всяко парче - бой с гумения чук, да не остава въздух под камъка.Фуги не сме оставяли.Три години вече нищо не е мръднало. :)
M.Yankov - специалист
Привет.
Предстои ми лепене на 5см изрезки иваловградски камък. Част от интериора в кухнята. Стената (по скоро ниша-чупка на основната стена) е висока 220см и широка 160см. Смятам да използвам вароциментов разтвор. Интересува ме само, тъй като е на закрито, необходимо ли е да слагам армировка (мрежа)? Камъните са идеално прави и са лекичи. Лягат перфектно един в друг.

Остана ми и малко ЦМ11... кое от двете би било по подходящо?
Не смятам да купувам друго, защото довършвам ремонта и искам да използвам каквото ми е останало.

това е камъка:

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Вароциментовият разтвор не е подходящ. Бавен и дебел. Все пак, вземи една торба съвременно циментово лепило. Флексово най-добре. 10-12лв да е. Стената нали е измазана? Направо лепиш
amigoto777 - напреднал
Малко да посъбудя темата.Имам цокъл висок 25-28 см ,ще залепя фибран с дюбели.Питането ми е да слагам ли армировъчна мрежа преди залепването на камъните или не е проблем и без нея.
M.Yankov - специалист
Ето какво се получи при мен. Лепих с ЦМ11 без армировка. Един ден съхнене, обиране на праха, три ръце лак за камък, ЛЕД лента отгоре и готово :)

Ще пусна друг пост със снимките, че излязоха огромни и не се вижда добре :)
Последна промяна от M.Yankov на пон яну 12, 2015 2:57 pm, променено общо 1 път.
M.Yankov - специалист
...а в нова тема ще пусна целия ремонт. Помещението е като свързани две П=образни стаи.

ИзображениеИзображение
Изображение
ИзображениеИзображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Лепене на гнайс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: