• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
IJAN - специалист
Имах същия проблем .Като викнеш геодезист и сложи колчетата-няма начин да не влезеш с 0,5м в имота на някой съсед или пък неговия имот да влиза при теб.И тогава ако не си дипломатичен се почват едни разправии, едни чудеса ,не е истина.Така че в момента който дойде геодезиста се приготви психически за разправии,но не се оставяй-викаш ги да гледат когато се слагат колчетата и веднага почваш да ограждаш-при това колчетата ги бетонирай-иначе на следващия ден няма да ги намериш.Мен ме гледаха 3 месеца на кръв и урина-ама като видяха че няма да стане на тяхното-клекнаха.Огънеш ли се -почват да стават нагли и досадни.
Leon - специалист
Всичко е до сметки и конкретна ситуация!

Набиват колчетата и се оказва, че съседът ти е влязъл 20 санта при теб.
При дължина 20 метра си загубил 4 квадратни метра.
Колко ли келепир ще имаш ако си ги върнеш, спрямо негативите които ще понесеш?
Ще започнат едни междусъседски войни - ум да ти зайде.
Всичко ще трябва да го правиш по закон и отидоха и се невидяха едни стотарки левове и загубено време и нерви.

Иначе по 50 лева да е квадрата, ще загубиш едни 200 лв. Работата става друга, ако са навлезли с 2 метра. Тогава губиш 40 квадрата. Въпрос на преценка. Ама пък представяш ли си как ще влезеш 2 метра при съседа? (Монтеки и капулети ряпа да ядат! :sad: )

Щом съседите нямат претенции обновявай оградата. Още повече, че и те ще са доволни, понеже няма да им искаш пари.
Tsilkov - майстор
Leon написа:
Ама пък представяш ли си как ще влезеш 2 метра при съседа?
Не само си представям ми и съм виждал.Ама и тва се преживява.Забавното става като почнеш да строиш плътна ограда ,подпорна стена или сграда на калкан :rolleyes: .Пак казвам - въпрос на преценка е ,но аз лично не държа на добри отношения с човек който не уважава вещните ми права.
Leon - специалист
И аз съм виждал, затова предпочитам спокойствието.
Щото ... после една кочина или курник да сковеш, съседът ще ти разкаже играта, както и ти неговата разбира се! :lol:

п.п. Ама става дума за телена ограда на село, не за калкани.
rymbym - напреднал
Ами, четох че фирмата като дойде и започне да определя къде са колчетата за оградна линия и ако има разминаване до 20-тина сантиметра, за вярно се считало моментното състояние!В крайна сметка аз като съм го купил мястото съм му оглеждал сегашните граници и съм ок! Сега за 20-тина см не ми се вярва да има гюрунтия, но ако са повече някак си вътрешният ми покой няма да го има, независимо, че в момента всичко е наред, може би е дребнавост - не знам ?На дали и някой друг би бил в душевен комфорт ако знае, че съседа му се е изхитрил!
Tsilkov - майстор
rymbym написа:
че съседа му се е изхитрил!
То не е задължително съседа ти да се е изхитрил - повечето случей границите са местени в годините напред-назад и не се знае къде са.Естествено има и хора които злоупотребяват яко :snakeman:
SMITH 357 - специалист
Село Гурмазово е към община Божурище. В общината сега ври и кипи предизборно, така че на никой не му е до бърза работа. Слагай новите колове и дерзай. Гурмазианците общо взето са кротки хора, виж за с. Златуша (12 км. нагоре към Брезник, и то към същата община) нищо добро не казвам. Психясалите жалбари там са повече от обикновените люде. Пишат и сълзи леят! :axe:
  • 1
  • 2

Тема "въпроси за ограда и кладенец" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: