• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
vk - специалист
Хубава е къщата, но така и не разбрахме за 15 години къде е тази къща? Поне в коя община е ?
kuuuuuul - майстор
velev-klima написа:
Ужасно изглежда :shock: . А за конуса където е текло пак ще тече.
А къде беше когато исках съвети как да се справя :-D ,а конуса го направих отново и вече не изпуска
Къщата е в София.
Galy - специалист
Жоре, препрочитам ти темата и така ти се радвам...
Днес един гумаджия пред блока ме вижда пак да качвам едни тръби и вика "Айде бе, не свърши ли този ремонт?" Викам му, че ако свърши, няма да е интересно :)
Жив и здрав да си! И цялото семейство! Много си се блъскал, ама знам, че е по-приятно, отколкото да си косиш нервите с "майстори" като онзи нашия
terziyski57 - помощник
Браво за стореното-браво!Живи и здрави и на правнуци да се радвате в тази къща!Ще съм благодарен,ако е възможно/знам че сте изморен и времето е кът/да ми дадете по-подробно инфо за слънчевите колектори от панелни радиатори?Благодаря!
kuuuuuul - майстор
Най трудното при тези евтини колектори е намирането на голям радиатор /единичен/ след като се намери се сковава кутия в моя случай от талпи,закрепва се радиатора вътре,от зад с каменна вата или друга изолация и се затваря с поцинкована ламарина,от пред направих инпровизиран стъклопакет със стъкла от стари прозорци уплътнени със силикон. Стана доста тежък :sad: Но, това бяха други времена сега не си заслужава след като един колектор заедно с помпата струва 216лв /лятото оферта от Ерато/,аз си взех един и го добавих към другите.

Прикачен файл

DSC02936.JPG
DSC02936.JPG (96.5 KиБ) Видяна 5792 пъти
ZMeyGorianin - майстор
Изображение
Браво Кууул, добре става и с мерак! Интересува ме какви са плочките от снимката- гранитогрес?; релефни?- от къде си ги взел и за колко ако не е тайна? Стават ли за външно полагане- в смисъл на открито, защото смятам да сложа такива като настилка и се опасявам да не се пързалят?
kuuuuuul - майстор
Плочките са гранитогрес/аз друго за под не признавам/,релефни и стават за външно.Купих ги когато отваряха Баумакса в София за 12лв/м2.
ZMeyGorianin - майстор
Ясно! Благодаря! А с какво ги лепи и грунд използвал ли си?
kuuuuuul - майстор
Флекс лепило за външна употреба,без грунд защото замазката беше сравнително прясна.
batkotony - специалист
kuuuuuul написа:
Плочките са гранитогрес/аз друго за под не признавам/,релефни и стават за външно.Купих ги когато отваряха Баумакса в София за 12лв/м2.
Сега са на 9,99 ,пак в Баумакс.Гранитогрес "Адидже",взех си и аз и съм много доволен-не се плъзгат въобще. :-D
kuuuuuul написа:
сега не си заслужава след като един колектор заедно с помпата струва 216лв /лятото оферта от Ерато/,аз си взех един и го добавих към другите.
Дай малко подробности-от къде си ги купил или поне линк,че лятото това ме чака :? ...Предварително благодаря! :)
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 21

Тема "Ето до къде стигнах за 21 години" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: