Защото така тръгна от другия пост
Не крия нищо. Ето и актуална тема по тоя повод (писано и от мен, да не пиша тук пак)
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 69#p375069

bjdbjd написа: Е защо само на лично колега? Хайде да видим какви са цените виВсяко цитиране на цени в този форум(а и не само) винаги е давало храна на безмислени спекулации ,или в другия вариант обвинения в реклама ,ама все пак не е хубаво и човек да се крие като мишка
vitrinabg.com написа:,но от достоверен източник знам за един куриозен случай.То да е един с мед да го помажеш
katy.v написа:Зравейте, интересувам се от проект за къща около 200кв. на наклонен терен. Може ли някой да ме насочи към проектанти на по ниски цени?С риск да провокирам проектантите във форума, може да потърсите готови проекти на вече построени сгради, из нета има вече доста обяви на собственици, които си продават книжата и можете да си построите същата къща, естествено ако плановете съвпаднат с геоложкия доклад, терена и задължително консултация със специалист. Но успоредно с закупуването на книжата трябва да откупите авторското право от архитекта проектирал сградата и то ако той е съгласен. Аз съм вече на акт 14 и след малък спор с архитекта си заради малка промяна в плана на покрива той се разсърди и реши да се откаже писмено от авторското право на сградата. Това ми позволява да си избера нов архитект, който да движи и да се съгласява с нормативните актове и дребни промени в последствие и също така мога да преодстъпвам и продавам на трети лица плановете си на моята къща. РЗП-то при мен е малко по-голямо /327 м2/ от това което ти искаш, но при мен терена е също наклонен и при интерес мога да ти пратя архитектурата.Цената естествено ще е доста атрактивна в сравнение с това което аз платих.Успех
batsande написа:С риск да провокирам проектантите във форума,Няма за какво да ги провокираш - от 89-та година насам пазарът е уж свободен/да не говорим ,че преди това е имало доста повече типови проекти които са се продавали в книжарниците/.То даже има сайтове за продажба на типови проекти/от самите им автори/ - аз дори някога пусках два стари преди сайтът да стане платен и да загубя интерес
Георгиев написа: Работата на архитекта е, не да наложи своето мнение, а да коригира това на инвеститора.Според мен пък работата му е да разбере нуждите на инвеститора ,възможностите му и възможностите на мястото и да извлече максималното възможно от тях.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: