Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
929
Здравейте,както става ясно от заглавието на темата,напролет ми предстои да пристроя една стая към вече съществуващата къща,стаята ще се ползва за спалня.Ще питам каквото ме интересува и се надявам да ми отговорите,предварително се извинявам за глупавите си въпроси,но не разбирам от строителство,и искам да си изясня стъпките и какво ме чака а и да знам,кое-как трябва да се направи,а не някой ''майстор''да ме будалка.Сега ще питам за каквото се сетя,а по нататък,ако се сетя ще задавам още въпроси......
1.Какво да избера тухли или ютонг?
2.Покрива съм решил да е с гредоред.......как става изграждането-греди,ОСБ,летви,вата,керемиди?
3.Керемиди-обикновенни или битумни?
Това е засега,ще има още въпроси :-D
професионал - специалист
Здравей!Щом не разбираш от строителство,майстора ако е майстор и е решил да те будалка ще го направи. :-D По-добре избирай такъв майстор дето да няма мерак да те будалка.Аз лично предпочитам керемидите пред всичко друго,тухлите пред итонга,и плоча пред гредоред ама това за мен, а ти какво ще избереш зависи от парите,твойто виждане на нещата и майстора на който ще попаднеш. :mrgreen: Гредореда в най общ план е така,но има много подробности,които ще се уточнят с някоя друга снимчица или чертежче.Поздрави!
torbalan - Дървен философ
аз също бих избрал керамиди, пред другите алтернативи
тухли пред итонг
но виж за гредореда - не виждам причина да се лее плоча, особено пък ако отгоре няма да се обитава...

за майстора - търси свестен човек, има и такива сред майсторите :)
Tsilkov - майстор
При така поставен въпрос давам глас за тухли с пояс към тях и върху него гредоред.Плочата и според мен е безмислена.То по-скоро дилемата ти според мен е дали всичко да не е сухо строителство :? .За покритие на покрива бих ползвал същото като на останалата част от къщата иначе ще изглежда като кръпка-сегашния ти покрив от какво е?
929
Сегашния покрив е от керемиди,и аз мисля покрива на новопостроената стая да е от керемиди,но искам и някои неща да си направя сам и а и да имам някаква представа кое,как става.За тухлите и бетонен пояс-това ясно,но покрива как става?Пускат се греди,отгоре ОСБ,върху него подпокривно фолио или нещо такова,летви и керемиди?Поне аз така си го представям.а отдолу под гредите как стоят нещата?Вата-как се захваща,колко дебела,някакви особености за вентилация?Под ватата мисля да е окачен таван........
Tsilkov - майстор
929 написа:
Пускат се греди,отгоре ОСБ,върху него подпокривно фолио или нещо такова,летви и керемиди?
http://www.bramac.bg/download/uptvanija-za-montazh.html

Тема "Пристрояване на стая към къщата-много въпроси?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: