• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Pooh - майстор
ijs написа:
Да и фугите се шпакловат с.......?

с......всякакви лепкави материали, само да не е гипс! Ако слагате гипс, ще трябва да го запечатате...мисля, че това е всичко!
Силикон става ли, а Ц200?

:lol: :lol: :lol: :lol:
BARD - специалист
:lol: :lol: :lol: :lol: Е този Пеньо така ме развесели ,макар да е трагично това което виждам на снимките с камината.

Листовете гипскартон обърнати обратно,няма топлоизолация на картона/ вата/ като гледам и изкуствените камъчета около горивната камера ще заминат много скоро. А това с лепкавите материали на ijs :lol: :lol: :lol:
penio_penev - напреднал
За картона - питах и ми казаха, че се слага така заради топлината отвътре, въпреки че според мен няма заначение как се слага, защото самият ГК се води пожароустойчив, а не хартията с която е опакован.
За ватата - ще сложа задължително,просто вапрос на време.
Облицовката, която избрахме е изкуствени камъни, но се получи доста добре според мен, а и не знам какво ще им стане толкова. Това не е бутафорна стая, така че винаги ще цапаме и винаги новото ще се изхабява след време. Ще кача снимки на вече готовия ламинат и гранитогрес, за да видите как се вързаха с камъка.
Дограмата вече е чиста - нямаше кой да си играе да я облепя.
penio_penev - напреднал
stenmark написа:
Един въпрос за прозореца който се вижда на снимка 18 с камината.Това фолксваген ли е механизма или алуминиева е дограмата.Интересувам се защото и аз имам френски прозорец доста голям и търся различни решения.
Да това е фолксваген, който сам монтирах. Много е удобен за тераса и е особено лесен за отваряне от алуминиевото плъзгане. Освен това можеш да си го оставиш отворено / заради двойния механизъм/.
penio_penev - напреднал
vladilen написа:
не трябва ли да има и решетка под лицето на камерата (за студен въздух)?
Оставил съм тръба, която идва отвън и излиза точно под камерата - за свеж въздух. Тръбата остана под замазката, за да не се вижда. Отделно ляво долу има отвор зад гипскартона, където ще сложа решетка и така няма да се вижда челно.
BARD - специалист
penio_penev написа:
За картона - питах и ми казаха, че се слага така заради топлината отвътре, въпреки че според мен няма заначение как се слага, защото самият ГК се води пожароустойчив, а не хартията с която е опакован.
За ватата - ще сложа задължително,просто вапрос на време.
Облицовката, която избрахме е изкуствени камъни, но се получи доста добре според мен, а и не знам какво ще им стане толкова. Това не е бутафорна стая, така че винаги ще цапаме и винаги новото ще се изхабява след време. Ще кача снимки на вече готовия ламинат и гранитогрес, за да видите как се вързаха с камъка.
Дограмата вече е чиста - нямаше кой да си играе да я облепя.
Как ще се вмъкнеш вътре за да облечеш гипскартона със ватата? А за това които си написал за гипскартона помисли малко да не би някъде да грешиш.
penio_penev - напреднал
Здравейте ,да покажа и аз до къде я докарах .
Прикачен файл:
DSC05899.JPG
DSC05899.JPG (83.94 KиБ) Видяна 3004 пъти
Прикачен файл:
DSC05895.JPG
DSC05895.JPG (44.26 KиБ) Видяна 3004 пъти
Прикачен файл:
DSC05892.JPG
DSC05892.JPG (83.25 KиБ) Видяна 3004 пъти
Прикачен файл:
DSC05898.JPG
EDI - майстор
Браво, добре си я докарал :partyman:
penio_penev - напреднал
Благодаря Еди,има още за оправяне но за сега толкова ,че няма финанси и сили повече :cry:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Строителство на еднофамилна къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: