• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Стефко написа:
roofbuilding написа:
Остойностяването е за завършена къща до ключ, с включен монтаж и ДДС
Това как ви се струва?
И това е много. Според мен подобна къща до ключ не е повече от 40000 лв. Това към днешна ситуация на строителните дейности.
И един мармот увива шоколада в лешник - каква точно е днешната ситуация?
Стефко - специалист
Явно колежката или колегата само пробват. Ако наистина се интересуват, до сега да са тук. А аз отговарям съобразно моите виждания за строителството в момента. Разбирам, че всеки иска да печели. Но в момента не става. Просто хората нямат достатъчно пари, въпреки желанието си да строят. А фирмите са като акули. :?

Бил съм в ролята на инвеститор, а не на акула. И все още съм плячка.

Колкото и да не им харесва на акулите, това е положението. Никой не им пречи да искат баснословни суми. Важно е да няма балъци, които да им плащат.

Има и други строители, и на ниво!
Tsilkov - майстор
Стефко написа:
А аз отговарям съобразно моите виждания за строителството в момента.
То хубаво ама виж какво е написала ,че търси neviana " Топла и уютна. Има много изолация, качествен дървен материал, дано да е така. Няма да е с дървени плоскости а чисто дърво.".Иначе за парите които пишеш ти - най-много вила да дигне човек.Държа и да отбележа ,че не съм строител ,нито търговец на строителни материали ,но ми се налага да наблюдавам пазара и да избирам какво да се поръча.Та в тоя ред на мисли от 4 години цените на материалите с изключение на бетона и арматурата вървят само нагоре(бавно и славно).
roofbuilding - специалист
Говорих с управителя на фирмата.Цената е без фундамента. Ако някой желае мога да дам телефонния номер (само на лични).
Стефко - специалист
Така ти се иска, ама не си прав.
Стефко - специалист
roofbuilding написа:
Говорих с управителя на фирмата.Цената е без фундамента. Ако някой желае мога да дам телефонния номер (само на лични).
Вие не сте нормални. Слезте на земята.
Стефко написа:
roofbuilding написа:
Вие не сте нормални. Слезте на земята.
Ами ето ти човека. Направи за 40000лв къщата на колегата и всички са доволни. Интересно, откъде ги изсмука тези пари, без да си видял проекта, без да си видял мястото?
Дайте да бъдем по-сериозни.
ArturDent - Почти Безобиден
roofbuilding написа:
Не съм чел цялата тема ама това ми е любимото.
Ами да подпишем един договор да ми построи НЕЩО без фундамент...
Стига с ирония. Първо, всички тези фирми работят с готови проекти.Второ, нито една от фирмите не знае къде ще строи.Може в Пловдив, може в Шабла.Доколкото следя форума,беше споменал нещо за строителство в района на Шабла.Няма нужда от такива коментари.
И последно, те могат да ти я построят. Ще тия сглобят на почвата. Въпроса дали ти ще живееш в нея.
Стефко - специалист
roofbuilding,
Я се скрий. Вече доста такива като Вас сме виждали. Дай някои обекти, построени от Вашата измислена фирма. И естествено, обратни референции от инвеститорите.
Последна промяна от Стефко на чет фев 09, 2012 9:13 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 18

Тема "Строителство на нова къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: