• 1
  • 2
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
никакви идеи не пускате :) поне съвет дали ще е проблем ако се наставят гредите до 2рия етаж :?: :?
VLADO66 - майстор
Няма проблем да се наставят,като стъпят на пояс на хоризонталния гредоред и са захванати с подходящи планки.
Tsilkov - майстор
Vlado това което казваш не е наставяне ,а напротив прекъсване на гредата по височина.При тая къща не трябва да има такова нещо - тук пода се захваща към непрекъснатата греда като разпънка на покрив - тя затова е толкова икономична.Иначе най-лесния вариант за наставяне които се сещам е с още едно парче греда застъпващо поне по метър наставените греди (има си изисквания ,но за съжаление не ги знам точно) :sad: .Както казах обаче няма защо да преоткриваш колелото - иди и ги виж на място.
v_tan - специалист
може да се наставят и с метална квадратна тръба, в която да влизат двете греди, примерно по 50-60см. и да са захванати за нея с винтове или шпилки.
Друг вариант е да се разредят "покривните" греди и да се поръчат да са многослойни слепени с по голямо сечение и нужната височина и хванати хоризонтално с по-тънки греди (по наклона на покрива) Цената обаче ще е малко по-висока. Не знам дали стана ясно какво имам предвид.
rumeniak - специалист
Имам някъде вкъщи една книжка, как да си построим сами дървена къща. Ако те интересува ще я потърся и ще ти я подаря.
по принцип всяка литература е от полза :) но ако искаш я сканирай... 1 архивче после... и на майла а това за наставянето и аз мислех по около метър да ги наставя сега ще разровя сигурно има тема за наставяне на греди но ме интересуваше ако ги наставя ще се отслаби ли много конструкцията като идеята ми е да са през 50 см "ребрата" а дължината на цялото ще е не повече от 6м ширина около 5м покрито с ламарина
  • 1
  • 2

Тема "Съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: