• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
stivemaster - майстор
И за да си допълня съвета за редуциране на жилищната площ от идейния проект вижте на какво се радват японците и цената вижте http://www.littlediggs.com/littlediggs/ ... house.html
Victoryus - напреднал
Благодаря ви за съветите и мненията, ще се вслушам в тях и ще изщълня това което мога.
Бат Иво - специалист
korkodil написа:
Мерси за програмата :)
Аз съм с ArchiCad 12 и съм доволен. :)
colyo - специалист
Извинявайте , че се включвам по никое време:)) Жена ми (още преди да се запознаем ) решила да строи и се вързала на една пишман архитектка да и направи проект. Момата се беше развихрила и напляскала едни криви коридори....ум да ти зайде (Г-образен , като в Г-то има врати през 45 градуса) узасссс:)) Видях на твоя проект подобно коридорче и най-искрено те съветвам да го промениш. Помисли предварително как ще се вкарва и мебелировката по стаите. Отне ми 2 месеца ( с помощта на приятелка архитектка ) да променя проекта в нещо удобно за живеене и пак ме е яд като погледна разположението на стаите, но какво да се прави.......взех работата в свои ръце чак една година след като са били излети основите и плочата. Заради малко по-нестандартния и поразчупен дизайн не си заслужава кючека, който ще се заформи, след като се нанесеш. Красотата я остави след като си осигуриш удобството.
Tsilkov - майстор
colyo написа:
Красотата я остави ....
Защо приемаш ,че Г-образните коридори и 45 градусовите врати са красиви :lol: .Според мен красотата е присъща само на биологични индивиди от женски род :lol: Визията и функцията са две взаимносвързани неща и са следствие на нуждите ,възможностите и начина на живот на обитателите на къщата.Когато тандемът "архитект-възложител" не успее да набележи тези нужди се стига до извращенията които си споменал.
Victoryus - напреднал
Здравейте, Colyo предполагам визираш стената за входа на кухнята, по план я няма аз я сложих защото все пак съм самоук с програмата и като сложа плочки на пода на кухнята и хола става с плочки та затова я сложих да не ме дразни иначе я няма а и си прав за кючека после ако несе внимава, върху това също трябва да се мисли.
colyo - специалист
Точно него имах впредвид :)) С архитектката приложихме чудеса от хитрост, за да измислим нов вариант на разположение на вратите върху съществуващи основи. Съвсем сериозно, помисли и за друг вариант. Не ми се занимава сега да сканирам стария проект, но ако много държиш ще го ударя на скенера.
rumeniak - специалист
Аз лично бих направил така. Имам бюджет от 35000 и ще го разделя на 500 лв на кв.м. и се получва 70 кв.м На първо време ще построя това докато имам парите, а в последствие може и нагоре може и настрани. Въпроса е да се вложат парите докато ги има. :)
Здравей, исках да попитам относно програмата с която си правил чертежа - Chief Architect X3 - с каква операционна система си, има ли библиотеки в нея. Много ще се радвам ако ми помогнеш .
Последна промяна от fshit на вт мар 27, 2012 1:45 am, променено общо 1 път.
mulltex - помощник
Не те съветвам да крадеш software, какъвто и да е бил той. Имайки в предвид, че цената на chiefarchitect http://www.chiefarchitect.com/products/ е над 1к euro, те съветвам да се насочиш към други приложения.

Най-простия пример е: http://sketchup.google.com/intl/en/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Нова къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: