Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
xaus - помощник
Здравей те на всички!
Не знам да ли съм уцелил раздела но да попитам всички по запознати от мен!

Става въпрос за пътека та в двора която е циментирана преди няколко годи но от вода,сол и студ се рони доста стабилно и на места даже има вдлъбнатини от порядъка на 2-3см.

Интересуваме дали съществува някакъв вид саморазливна замазка или нещо подобно за запечатване на останалия цимент.
Последна промяна от xaus на вт апр 10, 2012 9:02 am, променено общо 1 път.
svetoslavoff - специалист
Виж тук:
viewtopic.php?f=21&t=37390
замаЗка!
Поздрави!
galin56 - специалист
Абе да ти кажа нормално е. На село са такива дълги циментови пътеки, които регулярно през 4-5г. се прециментират защото стават в окаяно състояние. Истината е някакви плочки или павета иначе след 3 зими ще е пак същото. Най-евтиния вариант са тротоарните плочки има ги читави на по 8-10лв. кв.м. Има и още варианти много, стига пари да имаш и да не те мързи да си ги наредиш (едва ли има луди да дават пари на "майстори" да им редят и пътеките в двора).
Бат Иво - специалист
galin56 написа:
Абе да ти кажа нормално е. На село са такива дълги циментови пътеки, които регулярно през 4-5г. се прециментират защото стават в окаяно състояние. Истината е някакви плочки или павета иначе след 3 зими ще е пак същото. Най-евтиния вариант са тротоарните плочки има ги читави на по 8-10лв. кв.м. Има и още варианти много, стига пари да имаш и да не те мързи да си ги наредиш (едва ли има луди да дават пари на "майстори" да им редят и пътеките в двора).
Има! :-D
xaus - помощник
Ами честно казано съм се спрял на Церезит ЦН76 малко е скъпо но ще пробвам. Иначе то едно време беше с плочки но "интелигентният" съсобственик реши , че не му е достатъчно гладко и реши че трябва да се циментира. :vom:
И до ден днешен се чудя за какво се съгласих но това е друга тема!
galin56 - специалист
Сега им отворих страницата на церезит - ми то наистина много скъпо.
Разход: около 2,0 kg/m2 на всеки mm дебелина на слоя Цена: 60лв. за торба 25кг.. Покрива от 4 до 50мм неравности.
Значи ти на места както казваш че имаш неравности от по 2-3см и с тоя разход ще ти излезне златно. Или ти ще го измажеш преди това с обикновен цимент и тогава замазката, но пак е скъпо. За малко повече от тия пари пътеката ти може да изглежда така:
http://www.leo-bg.com/bg/gallery/view/27

Тема "Замазка!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: