• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
svetoslavoff - специалист
Прибл 15м2 х 2-3 лв/м2 около 40-50лв, кой ти ги дава:) а според мен е и излишно, защото там няма ТИ, ветреца го вентилира на воля. Естествено говорим само за страничните стрехи, долната докрай заради конденза.
batsande - специалист
svetoslavoff написа:
Прибл 15м2 х 2-3 лв/м2 около 40-50лв, кой ти ги дава:) а според мен е и излишно, защото там няма ТИ, ветреца го вентилира на воля. Естествено говорим само за страничните стрехи, долната докрай заради конденза.
Идеята на фолиото е да предпазва от теч и влага дървесата, така и така го слагаш направи го както трябва и си го опъни отвсякъде. Угре ще видиш мокри петна по стрехите и пак ще щурмуваш покрива.
Вадим Владимиров - специалист
svetoslavoff написа:
Евтиното излиза по-скъпо. Факт!
Tsilkov - майстор
Вадим Владимиров написа:
svetoslavoff написа:
Евтиното излиза по-скъпо. Факт!
И то в случей в които спестяването е само теоретично!
svetoslavoff - специалист
Добре бе хора,
Нали пародифузионното фолио се слага , ако отдолу има ТИ и обитаем таван, та да пропуска парите и ТИ да се проветрява. Под страничните стрехи НЯМА ТИ. Не ми е за парите, но какво ще постигна, ако там сложа фолио. Поправете ме ако в нещо греша.
Tsilkov - майстор
Пародифузното предпазва от конденза и попаднали малки количества вода (при керемидите има доста варианти да се случи от топене на сняг и навяване).Специфичното при него е ,че за разлика от битумната хидроизолация за плосък покрив то трябва и да пропуска парите отвътре за да не се задържат в топлоизолацията и да кондензират - от там и името му.
batsande - специалист
[quote="svetoslavoff"].... какво ще постигна, ако там сложа фолио. Поправете ме ако в нещо греша.[/q

А с какво ще защитиш сачака, ребрата или там каквото ще положиш по стрехите ?
VLADO66 - майстор
Пародифузното фолио(качественото) има учудваща водонепропускливост на пороен дъжд,в моя случай двудневен.Гледаш че прилча на някакъв мижав тънък плат, ама са го измислили.
hakama - специалист
Имаме да решим следния проблем:

Бараката ни за пчеларския инвентар е протекла. Покрива е покрит с рекламни платна (тъкан+пластмаса, като мушама) + битум, еми не става... на втората година явно е изгоряло някъде.
Дъските/гредите са през 50-60см.
Наклона май също е малък - колко градуса трябва да е (скатов)?

Засега съм се спрял на поцинкована ламарина - втора употреба (6лв/л.м.)

По-евтин вариант има ли? Около 15-20квадрата е.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "консултация за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: